(VIDEO) Aşa arată viitorul Ford în Europa, acesta e noul Explorer, un SUV electric care va fi produs în Germania

21 Martie 2023, 18:43
Redacţia PiataAuto.md
După ce a anunţat acum ceva timp că 3.800 de muncitori de la fabricile din Europa, inclusiv din Germania, vor fi concediaţi în cadrul unei restructurări dictate de tranziţia la mobilitatea electrică, acum Ford lansează şi un nou SUV electric, care vine să întruchipeze perfect cum va arăta viitorul Ford în Europa. E un model despre care Ford spune că arată american fără a-i fi ruşine de asta, dar care a fost proiectat şi va fi construit pe continentul european.
Mai exact maşina urmează a fi pusă în producţia la fabrica Ford din Koln, Germania, cea care a cam rămas fără prea multe sarcini viitoare, după ce Ford a anunţat că va trimite în istorie modele precum Fiesta şi Focus, iar cel mai ieftin model de pe continent va rămâne SUV-ul Puma, fabricat în România.
Aşadar, noul Ford Explorer e un SUV de talie medie, pur electric, proiectat de la zero pentru propulsie electrică. Va avea o autonomie de până la 540 km în versiunea cu cea mai mare baterie. Maşina va putea fi încărcată cu o putere de până al 170 kW, asigurând încărcarea de la 10 la 80% a bateriei în doar 25 minute. Vor exista versiuni cu un singur motor şi tracţiune pe o singură punte, precum şi versiuni cu două motoare şi tracţiune integrală.
Vor exista şi versiuni cu baterie şi autonomie mai mică, care ar trebuie să pornească de la un preţ de puţin peste 40 mii euro. Noul Ford Explorer va fi oricum mai accesibil decât Mustang Mach-E, fiind o alegere mai practică şi mai familistă faţă de Mustang Mach-E.
Pentru asta, maşina va avea spaţiu uriaş la bord, inclusiv pe bancheta din spate, iar portbagajul va avea un volum de 450 litri.
Iar interiorul vine, fireşte, cu un display central mare şi multă tehnologie pe care o aştepţi în zilele noastre de la un model electric.
Vezi în video-ul de mai jos şi o explorare pe viu a noului Ford Explorer, realizată de către cei de la Top Gear.
0
1,487
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!