Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât a costat expediţia în Africa cu Dacia Duster a buzoianului care a călătorit singur din România până în Sahara şi înapoi

21 Martie 2023 - 13:52
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele două luni am relatat periodic despre expediţia buzoianului Cosmin Crăciun, cu Dacia sa Duster de 350 mii km la momentul pornirii, pe care acesta a realizat-o până în Africa şi înapoi. Ni s-a părut o iniţiativă de aventură autentică, curajoasă şi independentă, venită de la un om pasionat de Dacia, care şi-a riscat proprii bani pentru asta, şi-a făcut propria planificare şi a mers acolo într-un loc curios nu cu o Dacia nouă, pe un traseu ales de producător, cu totul organizat de uzină, ci cu propria maşină, care a adunat un parcurs mare pe bord şi care e chinuită cu regularitate în ieşiri de offroad. Apoi, am văzut că cititorii noştri au urmărit şi ei cu interes acest subiect şi am continuat să-l reflectăm periodic, pentru că şi expediţia a fost interesantă mai departe, cu schimbări ad-hoc de planuri şi traseu, ajungându-se până în oraşul Dakar din Senegal, cu defecţiunile la maşină din Spania şi Maroc, cu raliul de offroader-e întâlnit în cale şi depăşit cu Dacia Duster. Acum, la ceva timp după ce a revenit în România şi şi-a tras sufletul, Cosmin a publicat un video în care spune cât a costat expediţia sa cu un singur om la bord, dar a dezvăluit şi de unde vin banii şi cu ce se ocupă ca muncă de bază.
Costurile dezvăluite de el sunt incredibil de mici, de fapt, iar asta vine şi din preţurile mult mai mici din Africa, dar şi din faptul că, fiind un aventurier obişnuit cu ieşirile în natură, Cosmin a dormit şi în cort, şi în maşină, şi doar uneori la hotele la preţ de un minim absolut, cel mai scump hotel nedepăşind cifra de 55 de euro, în Franţa. În Africa a stat şi în hotele de 70-100 lei româneşti, deci echivalentul a circa 15-20 euro.
Tocmai aşa a reuşit să cheltuie doar 5.500 euro pentru cele 50 de zile de expediţie şi 17 mii km parcurşi. E o sumă infimă, de fapt, pentru o distanţă atât de lungă, pentru costuri aferente precum feribot, taxe de drum şi toate cheltuielile fireşti la un asemenea drum. Combustibilul a cuantificat jumătate din cheltuielile pe care le-a suportat în această expediţie, spune Cosmin, iar cifra atât de mică se datorează şi faptului că a fost de unul singur în călătorie. În cazul unei călătorii în doi sau mai mulţi oameni la bord, cifrele cresc repede, bineînţeles.
Buzoianul a mai dezvăluit şi de unde vin banii pentru expediţie şi care e munca sa de bază. Astfle, Cosmin munceşte la ferma sa de familie, fiind 3 fraţi implicaţi şi părinţi, iar el fiind cumva cel mai prezent la munca din câmp. E un agricultor, deci, sau fermier, putem spune, şi munceşte direct pământul României, şi e păcat că nu a povestit anterior mai multe despre acest aspect al vieţii sale, pentru că poate şi mai multă lume avea să-i admire aventura şi curajul.
Până la urmă, munca în agricultură e una grea, dar admirabilă, iar un agricultor atât de aventurier, care se avântă până în Africa, cu Dacia sa Duster, formează un tablou şi mai fascinant cumva.
Vezi în video-ul de mai jos o relatare sinceră, directă şi interesantă a acestui fermier din Buzău, care a cucerit Africa şi Dakarul cu Dacia sa.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter