(VIDEO) Cinci generaţii de Honda Civic Type-R se întrec între ele, iar cea actuală nu e cea mai rapidă

4 Martie 2023, 13:51
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori pasionaţii de maşini clasice spun că maşinile de mai demult erau mai savuroase în condus şi adesea puteau da senzaţii mai exaltante în condus cu mai puţini cai-putere, pentru că erau mult mai uşoare şi aveau fizica de partea lor. Apoi, alţii spun că o fi având acele maşini o plăcere specială în condus, dar, dacă ar fi comparate direct la performanţe cu cele actuale, n-ar avea oricum şanse. Ei bine, această întrecere între 5 generaţii de Honda Civic Type-R arată că şi la performanţă un model japonez de mai de demult poate învinge unul actual, deşi şi cel actual e foarte bun.
În acest caz, generaţia FK2 a lui Civic Type-R, produsă între 2015 şi 2017, cu un motor turbo de 2,0 litri şi 310 CP a învins. Da, generaţia ulterioară FK8 are 320 CP, iar cea actuală, FL5, are 330 CP, însă fiecare nouă generaţie a mai adăugat câte vreo 25 kg în plus şi ceva mai multă electronică în controlul tracţiunii. Nu foarte mult, pentru că Civic Type-R a rămas unul din modelele cele mai fidele filosofiei sale iniţiale, din câte există azi în lume. Însă a fost suficient ca aceşti parametri, cooptaţi cu abilităţile de condus ale celor de la volan, să-l scoată învingător pe FK2.
În apărarea generaţiei, curente, totuşi, în cursa cu start din mişcare lentă, nu de pe loc, actuala generaţie a învins, demonstrând că are, totuşi, performanţă în plus sub capotă.
Iar la final, în cursa cu start la viteză mai mare, FK2 a mai adus o victorie neaşteptată. E mai slab modelul actual? Nu, nicidecum. E foarte bun FK2, iar actualul demonstrează cât se consecvent şi-a păstrat Honda Civic Type-R filosofia performanţei sale.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,902
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!