Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Conceput în Germania, pentru noul Ford Explorer, înseamnă că acesta îşi împarte platforma sa tehnică cu VW

23 Martie 2023 - 11:04
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile, Ford făcea o lansare solemnă a unui nou SUV electric mare, menită să-i definească viitorul său în Europa, într-o epocă a maşinilor electrice. E vorba de noul Ford Explorer, un SUV electric de talie media, despre care Ford a spus că are design american, dar e un model cu inginerie concepută în Germania şi va fi produs tot în Germania. Doar că, în cazul lui Ford Explorer, „conceput în Germania” înseamnă că platforma sa tehnică e preluată de la germani.
Mai exact, e vorba de platforma MEB a germanilor, folosită pentru VW ID.4 şi ID.5, dar şi pentru alte modele din cadrul grupului VW. Asta ar putea dezamăgi un pic fanii Ford sau pe cei care credeau că vor găsi în Explorer un model electric nou al celor de la Ford, care să fie mai vizionar şi mai avansat tehnologic decât concurenţii săi.
De fapt, Explorer preia platforma unor modele existente deja de 2 ani pe piaţă, cu toate avantajele şi micile scăpări — precum ar fi prezenţa frânelor cu tamburi pe puntea spate şi lipsa unui spaţiu pentru depozitare sub capota frontală, care nu e ocupată de un motor propriu-zis.
De ce face Ford una ca asta? Pentru a economisi costuri, bineînţeles, şi, având un acord în acest sens cu VW, anul trecut germanii au dezvăluit noul Amarok, care ea construit pe o platformă de Ford Ranger, iar acum favorul a fost întors sub forma platformei pentru un model electric.
Doar că Amarok e un model de nişă, unde platformele comune sunt mai justificate. Ford Explorer, însă, e un model electric în jurul căruia Ford spune că vrea să-şi construiască viitorul său în Europa, iar să preiei platforme de la concurenţi pentru modelele tale de bază n-a prea fost o idee tocmai inspirată de-a lungul istoriei. S-ar putea ca în noua epocă electrică această reţetă să funcţioneze. Dar s-ar putea la fel de bine ca Tesla, care vine cu inginerie proprie, sau Hyundai şi Kia, care au de asemenea inginerie proprie în modele electrice şi au avansat cu paşi giganţi înaintea altor producători tradiţionali, să fie mult mai apreciaţi pentru efortul lor de inovaţie de către public, iar cei care mai vor să joace prin asemenea acorduri de economisire a costurilor să rămână eclipsaţi.

Vezi mai jos şi un video care prezintă noul Ford din perspectiva paralelei sale cu VW.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter