(VIDEO) Cum arată colecţia de Mercedes-uri din anii 80 şi 90, modificate de Brabus şi alte ateliere, a unui britanic

11 Martie 2023, 12:24
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-urile din anii 80 şi 90 nu încetează să atragă fanii prin durabilitatea, ingineria şi stilul lor, fiind tot mai căutate de pasionaţi şi colecţionari. Dar un britanic are o predilecţie mai specială pentru ele. Nu colecţionează orice modele Mercedes din acei ani, ci doar ediţii foarte speciale, modificate de unele ateliere precum Brabus, sau alte ateliere japoneze. A ajuns să deţină la un moment dat 40 de asemenea Mercedes-uri, apoi şi-a redus colecţia la circa 20 de maşini, toate cu poveşti şi modificări speciale.
Printre aceste maşini, parcate în garajele sale, se numără un Mercedes W124 modificat de un atelier din Japonia, într-un mod cât se poate de curios. Mai există versiuni 190E cu motoare Cosworth, unul din ele având şi un kit de turbină instalată pe acel motor, fapt care-l face mult mai puternic decât originalul.
În colecţie mai există şi exemplare foarte rare şi căutate, precum un 190E Brabus, un model cu care Brabus a început să-şi câştige renumele mondial, de fapt, după cum scriam într-un articol detaliat.
Există şi un W124 Brabus Coupe, şi un 500 SEL Brabus cu supercharger, şi chiar un SEC Gullwing, din generaţia W126.
Unele din maşini sunt recreate post factum pentru a fi conforme cu aceste ediţii rare, pentru că originalele nu se mai găseau sau erau prea scumpe.
Astfel, colecţia asta e foarte contradictorie, pentru că exemplarele recreate nu vor valora niciodată foarte mult în preţ, în timp ce originalele costă deja o avere. Dar proprietarul ei nu pare să fie deranjat sau îngrijorat de valoarea lor, ci mai degrabă pentru el contează doar satisfacţia că deţine aceste Mercedes-uri atât de speciale şi le mai şi conduce din când în când.
Vezi această colecţie neobişnuită în video-ul de mai jos.
0
2,657
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!