(VIDEO) Cum e să conduci un Aston Martin Valkyrie de 1000 CP, cu suspensie fără prea multă articulaţie, în viaţa reală

11 Martie 2023, 14:10
Redacţia PiataAuto.md
E clar, Aston Martin a reuşit în sfârşit să uimească lumea cu adevărat printr-o creaţie de inginerie proprie, cu ajutorul celor de la Cosworth. E o creaţie de 1.000 CP, scoşi dintr-un motor V12 aspirat natural, şi-i spune Valkyrie. Acum câteva zile publicam un articol cu video în care Aston oferise aceste maşini pentru primele teste pe circuit. Acum Valkyrie a ieşit şi pe drumurile publice, cu cei 1.000 CP ai săi şi cu suspensia sa aproape lipsită de articulaţii.
Ei bine, pentru motor e nevoie să porţi căşti când conduci, într-atât de zgomotos şi fioros e. Deci, maşina are cu adevărat căşti livrate cu ea, pe care le pui pe urechi în timp ce conduci, ca să-ţi protejezi auzul de sunetul cu mult peste 120 dB pe care-l creează motorul în habitaclu. Nici nu poate fi vorba de izolări fonice sau alte artificii de confort, deci căştile sunt soluţia.
Pentru denivelările pe drumurile publice, maşina are un sistem hidraulic de a-şi ridica un pic garda la sol, care o ajută cu adevărat să treacă peste ele.
Dar ea rămână o bestie despre care e aproape incredibil să constaţi că a putut fi omologată pentru drumurile publice.
Maşina asta pare mai degrabă fie un concept, fie un hypercar creat doar pentru curse şi circuite. Şi totuşi, cu ea se poate circula pe drumurile publice, aşa că un alt prezentator de la Top Gear a scos-o pe traseele din Bahrain şi apoi şi prin atmosfera nocturnă din capitala acelei ţări.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
0
1,810
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!