(VIDEO) Cum se transportau utilajele grele în munţi pentru hidrocentrala Lotru din România cu camioane Tatra

31 Martie 2023, 19:25
Redacţia PiataAuto.md
Pe parcursul ultimului an am publicat articole detailate despre mai multe modele de camioane din istoria mărcii Tatra, printre ele numărându-se camionul Tatra T141, creat special pentru a putea tracta 100 tone de greutate, cel mai capabil din lume la momentul lansării sale. Avea un motor V12 răcit cu aer şi tracţiune 6x6. Un alt model legendar, despre care am publicat un articol detailat, a fost Tatra 148, disponibil şi el în tracţiune 6x6, cu un motor V8 care accepta şi diesel, iar la nevoie şi benzină. Ei bine, de curând în mediul online a fost publicat un video de arhivă, în care aceste două modele legendare de camioane Tatra transportă utilaje grele în sus, pe drumuri de munti, spre hidrocentrala Lotru din România, muncind astfel la construcţia ei.
Foto: Camionul Tatra T141, cel care putea tracta 100 tone

Hidrocentrala Lotru e una din cele mai complexe construcţii inginereşti de felul său, întrucât are o întreagă reţea de lacuri de acumulare şi pompare, folosind inteligent forţa gravitaţională şi adunând apa de pe o suprafaţă mult mai mare. Şi despre ea am publicat acum câteva luni un articol cu multe detalii inginereşti.
Şi uite că acum aceste două camioane despre care am vorbit şi o hidrocentrală fascinantă, figurează împreună într-un film de arhivă. Din imagini se poate vedea transportarea vanei fluture pentru hidrocentrală, care cântărea 70 de tone.
Dar, probabil pentru că urcările în munţi sunt atât de pronunţate, transportatorii din România au decis să folosească două asemenea exemplare Tatra T141, cu cuplare rigidă între ele, pentru a-şi uni forţele de tracţiune. Practic, împreună ele ar fi putut tracta 200 de tone.
Alături, utilaje mai puţin masive sunt transportate de un camion Tatra T148. E curios că hidrocentrala Lotru s-a construit până în 1972, iar ceea ce vedem în video are loc anume în 1972, în acelaşi an în care a fost lansat şi camionul Tatra 148. Prin urmare, la acea vreme era un camion absolut nou, ceea ce înseamnă că în România a ajuns unul din primele exemplare fabricate.
Vezi mai jos acest scurt video din 1972, de la etapa finală a construcţiei hidrocentralei Lotru.
0
17,575
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!