(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce noul Ferrari Purosangue, noul SUV, despre care creatorii săi spun că nu e SUV

8 Martie 2023, 11:38
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari a tot anunţat încăpăţânat mult timp că nu va produce niciodată un SUV. Erau declaraţii anunţate tare şi răspicat de şefi, iar pasionaţii mărcii se mândreau cu asta, spunând că Ferrari e una din mărcile care rămâne fidelă reţelelor adevărate de sportivitate. Dar, după Lamborghini Urus a bătut recorduri la vânzări, după ce până şi Bentley şi Rolls-Royce au câte un SUV, contabilii şi acţionarii de la Ferrari întrebau când va produce şi compania italiană unul. Şi acum îl produc, dar spun că acesta nu e nicidecum un SUV, ci un FUV, adică un Ferrari Utility Vehicle.
Încă de la lansarea din septembrie 2022, Ferrari insista că nu trebuie să numim noul Purosangue drept SUV. Şi atunci, la lansare, spuneam că există o doză de adevăr în asta pentru că, deşi maşina are tracţiune integrală şi câţiva centimetri în plus în garda la sol, înălţimea totală e de doar 1,59 metri, cu doar vreo 10-15 cm mai înalt decât un sedan obişnuit. E foarte lat, având peste 2 metri şi e şi lung, măsurând aproape 5 metri.
Acum, primele exemplare de Purosangue au ajuns să fie produse şi oferite spre testare jurnaliştilor, cei de la Top Gear apucând să conducă unul. Motorul e poziţionat sub capotă, evident, nu median, dar portierele spate se deschid în direcţie inversă, în stil Rolls-Royce. Ferrari a încercat să joace mult şi cu aerodinamica, dincolo de soluţiile obişnuite aplicate pe SUV-uri.
Maşina are două locuri în spate, deci 4 în total, are o planşă de bord dublă cu un ecran separat ce aminteşte de cadranele şoferului, dar poziţionat în preajma pasagerului din dreapta.
Dar, partea cea mai frumoasă e că sub capota acestui SUV Ferrari e un motor V12 genial, aspirat natural, de 6,5 litri şi 725 CP! Fireşte, acesta sună superb, şi împinge maşina fascinant de bine, ajutat şi de sistemul de tracţiune integrală, care pune prioritate pe puntea spate.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,928
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!