(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Bentley S2 Continental din 1961, transformat într-o maşină electrică

14 Martie 2023, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună, scriam despre un Bentley S2 Continental din 1961, doar 1 din 4 construite vreodată, care a fost transformat în maşină electrică în Marea Britanie, de către cei de la Lunaz, companie specializată în asemenea conversii ale unor modele britanice apreciate. Acum acea maşină a fost oferită pentru un scurt episod de explorare şi condus autorului unui cana de YouTube din Marea Britanie.
Maşina a fost complet restaurată înainte de a primi un nou sistem de propulsie electrică. S-a lucrat minuţios şi s-a păstrat cât de mult s-a putut aspectul original, autentic. Chiar şi ceasurile de bord, care au trebuit modificate să arate parametrii motorului electric, au fost modificate păstrând stilul original.
În forma sa iniţială, acest Bentley S2 Continental avea un motor V8 de 6,2 litri sub capotă. Acum are un sistem de propulsie electrică, ce livrează 400 CP şi 720 Nm, cu care poate atinge prima sută în circa 7 secunde!
De ce ar face cineva o conversie atât de drastică unei maşini atât de rare? Cel mai probabil, valoarea de colecţie a maşinii va scădea din cauza că nu mai are motorul original, iar bateria sa electrică şi electromotorul nu vor ţine încă 60 de ani, cât a ţinut maşina până acum. Explicaţia vine din interdicţiile care se vor aplica în unele oraşe pentru motoarele mari, vechi, neecologice. Fiind acum o maşină electrică, cu zero emisii directe, acest Bentley va putea intra în orice centru de oraş. Iar pe lângă asta, proprietarul său de cât se poate de deschis pentru ideea mobilităţii electrice.
În video-ul de mai jos maşina e explicată în detaliu iniţial de unul din angajaţii Lunaz, care oferă astfel o perspectivă mai clară asupra transformării suferite de acest Bentley. Apoi maşina e condusă pe distanţe mai lungi şi, curios, se dovedeşte că sistemul său de propulsie electrică nu e tocmai silenţios, ca la o maşină electrică nouă, mai performanţă. Se aude funcţionarea electromotorului, se aud sunetele de transmisie, iar toate astea ne fac şi mai mult să ne întrebăm dacă a fost inspirată ideea transformării acestui Bentley clasic atât de rar într-o maşină electrică sau rezultatul final nu e decât o blasfemie la nivel tehnic, care doar arată bine la nivel estetic?
Vezi totul în video-ul de mai jos şi spune ce crezi tu.
0
949
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!