(VIDEO) Dacia Duster, care a călătorit recent în Africa, îşi măsoară forţele cu un Land Rover Freelander în urcări pronunţate în România

5 Martie 2023, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster, care tocmai a făcut o călătorie de 17.000 km până în inima Africii, în Senegal, şi înapoi în România, este de câteva săptămâni în România, având acum 370 mii km pe bordul său. Ieri, proprietarul său, Cosmin Crăciun, a publicat un video în care măsoară forţele Dusterului său în urcări pronunţate, alături de un Land Rover Freelander, ambele maşini fiind conduse tot de Cosmin.
Freeldaner-ul de primă generaţie e dotat cu un motor de origine BMW, de 2,0 litri, şi are un sistem de tracţiune integrală permanentă cu sistem de control al tracţiunii. Maşina făcuse o reparaţie recentă la cutie, iar aceste urcări, practic, veneau să testeze reparaţia proaspătă în solicitări mai intense. Maşina s-a descurcat excelent, reuşind să urce, chiar dacă se mai aud intervenţiile sistemului de control al tracţiunii, care mai frânează sporadic câte o roată, pentru a determina diferenţialele să echilibreze transmiterea de cuplu către celelalte roţi.
Spre surprinderea multora dintre noi, Dacia Duster nu a reuşit să facă faţă acelor urcări pronunţate, chiar dacă era condusă de un şofer experimentat, care o cunoaşte bine. Există trei probleme, însă, care explică faptul că Dusterul nu a putut urca. Prima din ele ar fi specificul tracţiunii integrale de Duster, care, atunci când e forţată intens, poate decupla temporar spatele şi astfel roţile de acolo nu mai primesc cuplu. Sistemul 4x4 de pe acest Duster e modificat pentru sporirea performanţei lui, Cosmin montând un diferenţial mai performant pe puntea spate. Însă, dacă acea punte nu mai primeşte cuplu, acel diferenţial nu mai ajută cu nimic.
Cea de-a doua problemă sunt anvelopele mai înguste, dar mai înalte în profil, pe care le are acum Duster pe el, şi totodată cu 14 kg mai grele. Sunt anvelope cu profil de offroad, însă faptul că sunt mai înalte determină un diametru mai mare al întregii roţi, iar asta face ca maşina să tragă şi mai greu în asemenea condiţii solicitante, obţinându-se, practic, efectul invers al unui demultiplicator de cuplu. Şi, desigur, mai e şi forţa motorului de 1,5 litri, de 130 CP în acest caz, care nu e una suficientă ca să depăşească mai uşor aceste provocări.
Totuşi, Cosmin menţionează că n-a vrut nicidecum să desconsidere Dacia, şi promite să o echipeze cu alte roţi şi să încerce din nou să treacă aceeaşi provocare. Deocamdată, în video-ul de mai jos, Land Rover Freelander a învins. Şi, dacă tot îi cunoaştem ataşamentul lui Cosmin faţă Dusterul său, cu care a călătorit atât de departe, chiar putem prezuma obiectivitate din partea lui în acest video de mai jos.
0
5,242
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!