Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Două avioane Wizz Air s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava, fiind singurele avioane aflate în acel moment pe aeroport

15 Martie 2023 - 08:55
Redacţia PiataAuto.md
Singurele două avioane care se aflau pe aeroportul din Suceava s-au acroşat ieri, în timp ce manevrau pe pistă. Ambele avioanele aparţin companiei Wizz Air, iar incidentul s-a produs în după amiaza de ieri, 15 martie. După incident, ambii piloţi, dar şi coordonatorul de la sol, au fost testaţi cu etilotestul.
Rezultatul testului a fost negativ în ambele cazuri, şi se pare că lipsa de sincronizare între coordonatorul de la sol şi pilotul uneia din aeronave a dus la acest incident. Chiar dacă totul nu pare decât o simplă acroşare, procedurile de aviaţie în asemenea cazuri prevăd o investigaţie completă, or, însăşi faptul producerii acestei acroşări denotă de obicei încălcări de proceduri de siguranţă, care au admis ajungerea în acest punct.
Pe lângă asta, aripa unuia din avioane pare să se fi ales cu o ruptură în urma acestei coliziuni, şi probabil e afectat şi stabilizatorul orizontal al celeilalte aeronave, iar ambele avioane au nevoie de verificări şi eventuale reparaţii înainte de a fi admise din nou la zbor.
Avionul care se afla în mişcare şi l-a acroşat cu aripa sa pe celălalt de deplasa pe cursa Suceava-Dortmund şi ieşea din zona de parcare, urmând să se îndrept spre pista de decolare. Celălalt avion staţiona fără pasageri la bord. Compania aeriană a trimis ulterior un alt avion, pentru a prelua pasagerii spre Dortmund.
Momentul accidentului de pe aeroportul din Suceava a fost surprins de un pasager. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter