(VIDEO) Ignorare şi ocolire a trei pietoni, inclusiv o mamă cu cărucior, aflată pe zebră, de către un şofer din Chişinău

11 Martie 2023, 10:10
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ştim că statistica anului 2023 indică o creştere enormă a numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, cifrele arătând aproape o dublare. Iar aceste cifre sunt favorizate şi de infrastructura proastă, dar şi de oameni, fie şoferi, fie pietoni în unele cazuri. Uneori, totuşi, tupeul de a sfida regulile e atât de mare, încât devine de neînţeles de ce ar face cineva face una ca asta, alegând să meargă pe o cale atât de periculoasă, ştiind că acţiunile pot duce la răniri sau victime.
O situaţia surprinsă acum două zile în Chişinău, ilustrează tocmai o asemenea sfidare de neînţeles a pietonilor de către şoferul unei Toyota Prius. Trei pietoni se aflau pe trecerea de pe strada Coca, în apropiere de strada Ion Creangă, inclusiv o mamă cu copilul ei în cărucior, care pornise să treacă. Şi totuşi, şoferul Toyotei, nu doar că nu a oprit preţ de trei secunde pentru a le ceda trecere, ci a ales să le ocolească pe contrasens, la vreo 40 cm de căruciorul copilului, lăsând-o pe mamă nedumerită de o asemenea manevră.
Şoferul Toyotei a revenit după aia pe sensul său de circulaţie, trecând prin faţa maşinii care avea camera de bord ce a filmat întregul moment. Nici măcar să spunem că a câştigat câteva secunde în plus nu putem, pentru că mai departe urmează un alt semafor la intersecţia cu strada Vasile Lupu, unde oricum va trebui să stea în trafic, iar strada Coca e una îngustă, cu câte o bandă pe sens. Deci, nu putem găsi nicio explicaţie şi probabil nici nu ar trebui să căutăm una în asemenea caz.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Ion Sirbu
0
3,359
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!