(VIDEO) În Chişinău se testează un nou tip de iluminare a trecerilor de pietoni

10 Martie 2023, 08:07
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că numărul mare de accidente rutiere pe trecerile din pietoni din Chişinău din acest an a determinat pe cineva să încerce un nou tip de iluminare a acestora, regăsit şi-n unele oraşe occidentale. Aseară, pe strada Bucureşti, la intersecţie cu Serghei Lazo, era calibrată o nouă iluminare a trecerii de pietoni, iar momentul a fost surprins de un cititor, Victor Nicolaescu.
Astfel, sursa iluminării a fost montată sus pe stâlp, pe una din părţile străzi. De la ea erau proiectate pe asfalt liniile de culoare albă şi galbenă a trecerii de pietoni, făcând-o mult mai vizibilă noaptea pentru şoferi, iar un eventual contrast cu un pieton ar face pietonul observabil de mai departe.
În video-ul de mai jos se poate vedea că liniile proiectate pe asfalt nu coincid cu cele ale trecerii de pietoni, însă autorul filmării ne-a menţionat că, după ce şi-a încălzit motorul maşinii şi a plecat de acolo, liniile erau deja aproape perfect suprapuse cu cele ale trecerii de pe asfalt, semn că această calibrare să făcea exact atunci.
Vezi în video-ul de mai jos cum arată noul tip de iluminare a acestei treceri.
0
3,772
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!