(VIDEO) În Japonia există o companie cu magazine dedicate doar pentru Toyota Land Cruiser clasice remodelate

7 Martie 2023, 13:45
Redacţia PiataAuto.md
Cultura auto din Japonia are adeseori elemente foarte atipice şi foarte diferite faţă de restul lumii. Acum două săptămâni vorbeam despre cel mai luxos circuit din lume, care se construieşte acum în Japonia, câteva zile în urmă vorbeam de un magazin neobişnuit din Tokyo, ce vinde doar exemplare clasice de Mercedes, în special W124, iar astăzi vom vorbi despre o întreagă reţea de magazine din toată Japonia, focusate doar spre un model clasic — fie Toyota Land Cruiser, în special Land Cruiser 60, fie Toyota Hiace. Sunt gestionate de aceeaşi companie, numită Flex şi adorată de pasionaţi, iar magazinele lor funcţionează doar după un principiul „un magazin / un model”. Uneori, pot exisa două magazine alături, unul pentru Land Cruiser şi altul pentru Hiace, dar de păstrează oricum o delimitare clară.
Flex a început ca un dealer obişnuit de maşini, încă în anul 1967, deci are o activitate de peste jumătate de secol! Au funcţionat inovativ o lungă perioadă, vânzând automobile de la distanţă, prin telefon şi fax, încă înainte de inventarea internetului, şi le livrau direct clienţilor. Tot ei au inventat programul preplătit de mentenanţă în service a maşinii pe câţiva ani înainte, ceva de genul service-ului inclus pe care-l practică BMW azi în unele ţări. Plăteai un cost adiţional la cumpărarea maşinii şi aveai toate lucrările asigurare câţiva ani. Dar, la un moment dat, cei de la Flex şi-au dorit o atitudine mai concentrată spre pasiune pentru afacerea lor şi s-au specializat pe două modele clasice — Land Cruiser şi Hiace.
Au inventat zeci de moduri în care maşinile pot fi aduse din nou la o condiţie superbă şi la un aspect extraordinar de plăcut ochiului. Aceştia pot schimba grile, faruri, tapiţerii interioare — tot de ce e nevoie pentru a-ţi personaliza maşina clasică să arate fabulos de bine, şi-n acelaşi timp să aibă aerul de obiect clasic, dorit. După cum zic cei de la Flex, ei vor să creeze maşini pe care să le adori toată viaţă, pentru că aceste maşini vor rezista oricum toată viaţa, la cât de durabile sunt.
Iar ideea lor a prins atât de bine, încât există magazinele lor operează în toată ţara. Un exemplar de Land Cruiser 60, reanimat la o condiţie tehnică impecabilă şi adus la un aspect tehnic superb, poate costa şi echivalentul a 45-50 mii euro, dacă nu conţine alte extravaganţe personalizate.
Dacă-ţi doreşti, îţi poţi alege tu grila dorită de pe raft, farurile, tipul tapiţeriei, culoarea exterioară, inclusiv nuanţe intense, uşor pastelate, retro. Poţi alege elemente de decor, poţi să-ţi creezi un Land Cruiser 60 de vis, pe care să-ţi fie plăcut să-l exploatezi în fiecare zi, dacă eşti de acord să-i alimentezi motorul de minim 4,0 litri de sub capotă. Dar, pentru mulţi dintre clienţi, acest Land Cruiser e un condiment în viaţă, cumpărată pentru plăcere, nu neapărat un calcul raţional.
Şi, dacă s-ar părea că ideea de a vinde Land Cruiser-e 60 clasice şi Hiace mai moderne transformate în cele cu aspect clasic, e una de nişă, neînţeleasă de majoritatea publicului, s-ar putea să rămânem din nou surprinşi de cultura auto japoneză. De fapt, vânzările acestor Land Cruiser-e 60 şi Hiace cu aspect clasic merg atât de bine, încât Flex a raportat echivalentul a peste 300 milioane de euro încasări în anul 2021, deci peste maşini vândute de peste 1 milion de euro în fiecare zi de muncă. E suma cumulată a tuturor magazinelor Flex din Japonia, dar oricum indică un adevărat fenomen incredibil la prima vedere, despre care noi, cei din alte regiuni, nici nu prea ştim, însă cu siguranţă e un fenomen pe care mulţi pasionat de modele clasice Toyota l-ar înţelege şi aprecia!
Vezi în video-ul de mai jos cum arată două magazine Flex situate alături, unul cu Land Cruiser-e şi altul cu Hiace.
1
3,596
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!