(VIDEO) Lamborghini a dezvăluit noul Revuelto, primul model V12 plug-in hibrid din lume, maşina italiană care combină tunetul şi fulgerul

29 Martie 2023, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi e o zi istorică pentru Lamborghini, pentru maşinile italiene şi pentru lumea auto în general. Lamborghini, una din mărcile de referinţă în ceea ce înseamnă supercar-uri şi performanţă desăvârşită, a făcut marele pas la o nouă epocă, a propulsiei plug-in hibride. Vestea bună e că Lamborghini a păstrat şi un motor V12 în ecuaţie, dar şi un sunet exaltant, scos pe ţevile de eşapament. Acesta e noul Lamborghini Revuelto, maşina italiană care combină tunetul motorului V12 cu fulgerul electrificării.
Noul model e întruchiparea de serie a maşinii despre care vorbea Lamborghini acum trei săptămâni, cu numele de cod LB744. Vorbeam atunci despre ingineria sa, menţionam despre motorul V12 amplasat longitudinal, în poziţie mediană spre spate, dar întors la 180 grade faţă de cele de până acum, pentru a-i putea pune cutia pe axul spate.
Ei bine, realitatea arată şi mai bine decât schiţele de atunci. Motorul aspirat V12 dezvoltă 825 CP la 9.250 rpm, iar pe lângă el mai există un electromotor integrat în cutia de viteze şi alte două electromotoare care propulsează roţile faţă. Puterea cumulată a întregului sistem e de 1.015 CP, iar acum putem auzi şi cum sună acest supercar Lamborghini dintr-o nouă epocă. Într-un cuvânt fie spus — sunetul e magnific, atât cât să nu avem regrete despre păşirea într-o nouă eră!
Noul Lamborghini Revuelto a aplicat fibra de carbon pe larg, pentru a rămâne uşor, compensând greutatea adăugată de bateriile sistemului plug-in hibrid. Bateria nu e prea mare, însă, având doar 3,8 kWh capacitate, dar măsurând 1,55 metri lungime, 30 cm înălţime şi 24 cm lăţime. E integrată în tunelul central, pentru a nu tăia din spaţiul din podea şi a nu impune o poziţie mai înaltă în condus. Lamborghini nu anunţă greutatea bateriei, însă spune că raportul greutăţii totale a maşinii faţă de putere e de 1,75 kg/CP, ceea ce înseamnă că celor 1.105 CP le revin cam 1.775 kg.
Bateria poate fi încărcată la priză domestică timp de jumătate de oră, dacă ai o reţea de 7 kW sau mai mult. Sau, dacă-i dai voie maşinii, ea poate folosi energia cinetică şi cea a motorului V12 şi poate încărca bateria în doar 6 minute. Lamborghini mai explică şi de ce a fost nevoie să monteze cutia de viteze în spate, pe ax — pentru a lăsa loc în tunel pentru baterie. Cutia are 8 trepte, cu dublu ambreiaj, şi e poziţionată transversal, cântărind doar 193 kg cu tot cu electromotorul din ea.
Cel mai important, însă, e că Lamborghini promite o experienţă desăvârşită în condus, cu control absolut, cu precizie desăvârşit şi cu un sunet care să te facă să tresalţi la fel de intens ca şi pe modelele de până acum. O nouă epocă în care nimic n-a fost pierdut, cu alte cuvinte.
Vezi în video-ul de mai jos neapărat cu sunet, şi cum înaintează şi cum sună noul Lamborghini Revuelto.
0
3,911
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!