(VIDEO) Mercedes testează 41 de camioane electrice eActros în condiţii de ger şi zăpadă, aproape de Cercul Polar

16 Martie 2023, 13:16
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz are în pregătirea pentru producţia de serie două camioane electrice, bazate pe Actros — eActos şi eActros Long Haul, principala deosebire între ele fiind autonomia mult mai mare al celui de-al doilea. Germanii spun că au un program de testare de 100.000 km pentru cele două camioane, iar acum publică informaţii şi imagini din testele pe care le fac la Cercul Polar, în condiţie de ger şi zăpadă.
Aceştia spun că au constatat că e nevoie de adaptări speciale pentru pornirea lentă şi fermă a camioanelor electrice pe carosabil lunecos, cum ar fi gheaţa, întrucât cuplul mare al electromotoarelor poate face roţile motoare să derapeze foarte repede la pornire. Prin urmare, a nevoie de ajustare de sisteme electronice de intervenţie prin frânare, dar şi de sistemul de control al motoarelor.
Sigur, şi frânarea simplă în condiţii de zăpadă sau gheaţă poate fi un pic diferită la un camion electric, pentru că există mai multă greutate pe capul tractor şi contează mult cum e distribuită greutatea între axe.
Clima rece a fost aleasă pentru a testa consumul în condiţii de iarnă la temperaturi de mult sub zero grade, dar şi procesul de încărcare a bateriilor. Deocamdată testele Mercedes arată că la frig, bateriile acceptă o putere şi de peste 170 kW, până spre 180 kW, mai mare decât cei 160 kW anunţaţi iniţial pentru camionul lor de distanţă scurtă, iar asta i-a făcut pe germani să ridice puterea maximă acceptată de camion la 188 kW.
Camionul eActros, cu baterii mai mare, promitea să ofere încărcare la o putere de 1 MW, dar până şi prizele de o asemenea putere sunt o raritate în prezent, aşa că Mercedes nu menţionează dacă a testat şi o asemenea putere la Cercul Polar.
E impresionant că programul de teste arctice al celor de la Mercedes a inclus un număr de tocmai 41 de camioane în diverse configuraţii, cu autonomie mai mare şi mai mică, cu remorcă sau doar cu capul tractor, în diverse scenarii.
Vezi mai jos şi un video publicat de Mercedes de la testele din regiunea polară cu camioanele lor electrice.
0
915
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!