Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noul Corvette E-Ray, pus la încercare alături de Ferrari şi Lamborghini într-o întrecere la care producătorii italieni au refuzat să participe

24 Martie 2023 - 12:30
Redacţia PiataAuto.md
Chevrolet Corvette de generaţie actuală e o continuă sursă de fascinaţie inginerească, pentru că americanii au creat de această dată o adevărată capodoperă inginerească, cu motor montat median şi o capacitate excepţională de a transpune puterea pe asfalt, care a cam eclipsat modelele Ferrari şi Lamborghini în ultimii ani. Pe lângă primul Corvette standard, a anul trecut a apărut şi un Corvette Z06, cu motor superb V8 cu arbore cotit special, cu 5,5 litri şi 670 CP. O maşină uşoară şi excepţional de rapidă. Noul Corvette E-Ray, lansat în ianuarie 2023, aduce un V8 mai simplu, de 6,2 litri, dar care e pus într-un sistem de propulsie hibridă, cu electromotoare ce propulsează puntea faţă, iar astfel maşina a primit tracţiune integrală, şi o putere totală de 655 CP. Poate oare noul Corvette hibrid să facă faţă concurenţilor din Italia, Lamborghini şi Ferrari?
Ei bine, jurnalistul Jason Cammisa, protagonist al unui canal de YouTube din SUA, a vrut să afle răspunsul într-o întrecere superbă, dar solicitările lui către Ferrari şi Lamborghini au fost refuzate, ambele. Ferrari a zis că nu-i oferă o maşină dacă acolo vor fi maşini ale altor producători. Şi un răspuns similar a venit şi de la Lamborghini. Aşa că Jason a trebuit să găsească două maşini italiene de la o companie de chirie auto, pentru că producătorii italieni par să nu vrea să accepte că o maşină americană poate fi mai rapidă decât modelele lor.
Astfel, cursa a avut loc, totuşi, iar noul Corvette E-Ray a spulberat cele două modele italiene, mai ales la startul de pe loc, modelul american plecând instantaneu mai înainte decât celelalte două. Ulterior, Ferrari a prins viteză mai mare, dar n-a fost suficient să-l ajungă pe Corvette până la linia de final.
O observaţie interesantă e că noul Corvette hibrid porneşte mai rapid la linia de start, însă ulterior Corvette Z06 e mai rapid, atât datorită puterii mai mari, cât şi greutăţii mai mici. Şi ambele sună fantastic de bine.
Vezi toată întrecerea refuzată de Ferrari şi Lamborghini mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter