(VIDEO) Noul Ford Puma ST Powershift are un motor de doar 1,0 litri turbo, deşi e un SUV de performanţă

9 Martie 2023, 12:24
Redacţia PiataAuto.md
Am ajuns să o vedem şi pe asta în lumea auto. Ford Puma ST a debutat într-o nouă ipostază, cu o cutie automată Powershift. Şi, dacă până acum versiunea cu cutie manuală făcea uz de un motor în 3 cilindri, de 1,5 litri, cu 200 CP la activ, noua ipostază a lui Puma ST are deja un motor de doar 1,0 litri cilindree, care livrează 170 CP!
Deci, efectiv, dintr-un motor de doar 3 cilindri şi sub 1.000 cm cubi cilindree, se vor scoate 170 CP, prin turboaspirare. Noua motorizare va fi una mild-hibrid, cu sistem de 48V, iar electromotorul adiţional va avea rol de a oferi un boost de forţă în momentele de acceleraţii la turaţii joase, până va intra în acţiune turbina micuţului motor de 1 litru. Electromotorul e fixat de motorul cu ardere internă, transmiţându-şi forţa prin curea.
Noua ipostază a motorului 1,0 EcoBoost e cea mai puternică lansată de Ford până acum. Pe noul Ford Puma ST ea va livra 170 CP şi 248 Nm. Ford spune că noul Puma ST va accelera de la 0 la 100 km/h în numai 7,4 secunde.
Partea care ar trebui să bucure fanii Ford e că noua motorizare cu motor de 1,0 litri şi cutie automată va costa mai puţin decât cea de 1,5 litri cu cutie manuală, disponibilă până acum.
Ford Puma e asamblat la fabrica Ford Otosan din Craiova, România. Vezi în video-ul de mai jos cum sună noul Ford Puma ST cu motorul de 1,0 litri.
0
1,670
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!