(VIDEO) O Honda S2000 de acum 20 de ani, cu motor VTEC, învinge o Toyota GR86 modernă

8 Martie 2023, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Fanii maşinilor nipone îşi mai amintesc cu siguranţă de legendara Honda S2000. La momentul lansării sale, în anul 1999, motorul aspirat natural, de doar 2,0 litri, scotea 240 CP, marcând recordul pentru cea mai mare putere, raportată la cilindree, livrată de un motor aspirat natural. Ei bine, acum acel model legendar a fost pus alături de o maşină modernă, extraordinar de apropiată în parametrii ei, Toyota GR86.
În cazul lui Honda, sub capotă se află un motor cu sistem VTEC, care putea fi turat până la 9.000 rpm şi abia acolo începea linia roşie. Sistemul VTEC ajuta motorul să respire mai bine la turaţii mari şi oferea un boost suplimentar de putere, iar maşina cu cutie manuală şi tracţiune spate putea prinde prima sută în 6,2 secunde!
Noua Toyota GR86 are un motor boxer mai mare, de 2,4 litri, care a fost dezvoltat cu Subaru şi care dezvoltă 236 CP. Deci o diferenţă de doar 4 CP între cele două maşini! Toyota modernă are un cuplu mai mare, însă, de 215 Nm, faţă de 207 Nm în Honda. Şi Toyota pretinde 6,4 secunde până la prima sută cu cutia manuală.
Greutatea însă, este absolut identică în ambele cazuri, exact 1.250 kg pentru amândouă maşini! Se întâmplă mai rar ca două maşini care se duelează să cântărească absolut identic!
Ei bine, ingineria de acum peste 20 de ani de pe Honda S2000 a învins! Din trei curse, una a fost cu start mai nereuşit pentru Honda şi Toyota a învins. În celelalte două, însă, Honda a învins. Ambele maşini au fost apropiate, dar, faptul că o Honda lansată pe piaţă acum 23-24 de ani poate învinge un model din zilele noastre, spune multe despre cât de consistentă era ingineria de pe S2000 atunci şi a rămas şi până azi!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,421
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!