(VIDEO) O Skoda Kodiaq RS se duelează cu un Porsche Cayenne de două ori mai scump, în afara asfaltului

1 Martie 2023, 14:25
Redacţia PiataAuto.md
SUV-urile celor de la Porsche sunt fără îndoială maşini bune, dotate cu motoare performante şi sistem de tracţiune integrală eficient în a transpune excelent puterea pe carosabil. În acelaşi timp, şi mărcile mai accesibile din grupul VW au SUV-uri cu performanţe mai mult decât decente, care se descurcă bine chiar şi în condiţii mai dificile. Dar cum ar fi să se compare un Porsche Cayenne, cu o Skoda Kodiaq RS, care costă cam de două ori mai puţin?
Britanicii au pus cele două modele într-un asemenea duel de offroad. Porsche Cayenne are un motor V6, cuplat şi cu un electromotor, iar întreg sistemul generează 462 CP şi 700 Nm. Skoda Kodiaq RS, de cealaltă parte, vine cu un motor diesel biturbo, fără vreun electromotor, şi generează 245 CP şi 370 Nm. Deci, aproape jumătate din putere şi cuplu. Şi, bineînţeles, ambele maşini au tracţiune integrală.
La urcare, forţa lui Cayenne a învins, deşi ambele au urcat repede. La coborâre, Porsche a eşuat în a-şi controla electronic viteza lentă. În denivelări cursa suspensiei lui Skoda pare un pic mai lungă, dar ambele sunt relativ limitate. Într-un final Porsche a învins, dar peste tot Skoda a fost relativ aproape, deci faţă de o diferenţă atât de mare de preţ, Kodiaq RS a avut o performanţă mai mult decât demnă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,939
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!