Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Pe trotinetă, la culoarea roşie a semaforului pentru pietoni, un copil traversează strada printre maşini în Chişinău

25 Martie 2023 - 11:25
Redacţia PiataAuto.md
În Moldova, utilizatorii de trotinete electrice ar trebui să aibă minim 16 ani pentru a le lua în chirie. Regulamentul de circulaţie rutiere stipulează că traversarea zebrelor de către aceştia trebuie făcută coborând de pe trotinetă. Iar pe lângă asta, o regulă elementară e că trecerile de pietoni semaforizate trebuie traversate la culoarea verde a semaforului. Şi totuşi, în pofida acestor reguli de siguranţă, o situaţie surprinsă ieri în Chişinău arată ignorarea totală a lor, care putea sfârşi cu o nouă tragedie.
Totul are loc pe bulevardul Alba Iulia din Chişinău, acolo unde un copil pe trotinetă se apropie de trecere, priveşte niţel spre trafic şi începe a traversa. După câte se pare, copilul era încrezut că se află pe o trecere nesemaforizată şi aştepta să i se cedeze trecerea. Acesta urcă pe trotinetă şi traversează toate cele 6 benzi ale drumului pe ea, fără a mai privi la maşinile care circulau regulamentar, pe culoare verde a lor.
Doar o sincronizare fericită a traficului a făcut ca o tragedie să fie evitată. Cel mai probabil, aici e problemă preponderent de educaţie a siguranţei rutiere pentru cei mici, din păcate. Şi apoi, e posibil să mai existe şi o problemă de permisivitate din partea părinţilor în a închiria aceste trotinete, or, un copil nu le-ar putea închiria fără un cont autorizat, cu un card bancar afiliat.
Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa foto: Telegram / StopHam Moldova
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter