(VIDEO) Singurul UAZ Buhanka din SUA a înaintat pe renumitul traseu El Camino del Diablo de lângă hotarul cu Mexic şi inevitabil a avut probleme

22 Martie 2023, 15:18
Redacţia PiataAuto.md
Singurul UAZ Buhanka importat în SUA de către un youtuber, care a copilărit şi el prin Europa de Est, a plecat într-o aventură la drum lung prin sudul SUA, iar cea mai captivantă parte a fost parcurgerea renumitului traseu El Camino del Diablo de lângă hotarul cu Mexic, denumirea căruia se traduce drept „drumul diavolului”. Inevitabil, UAZ-ul a avut şi probleme tehnice.
La început a fost vorba de o temperatură prea mare a motorului, care s-a rezolvat, aparent, doar cu adăugarea de lichid de răcire în radiator. Apoi, nu era suficient că maşina nu are aer condiţionat, dar din gura de ventilare din zona picioarelor a început a veni aer fierbinte, soba conectându-se probabil fără ca cineva s-o acţioneze.
Însă drumul de 400 km lungime, acoperit cu nisip, pietre şi multe denivelări, a zgâlţâit atât bun Buhanka, încât la un moment dat a început a ieşi fum din planşa de bord. Reţeaua de fire electrice a lui UAZ Buhanka nu e prea complicată, aşa că în scurt timp a fost găsită problema, la releul ce conectează farurile. Şoferul său circula cu farurile conectate ziua, pentru ca maşină să arate bine în filmări. Dar firele au fost la un pas de a provoca un incendiu, aşa că soluţia a fost să se stingă farurile şi să nu se mai meargă pe timp de noapte.
Apoi a urmat şi o pierdere de putere a motorului. Acesta părea să poată asigura putere în treapta a doua, dar mai sus nu mai avea forţă. Nu era o problemă de supraîncălzire. Până la urmă problema s-a rezolvat după ce s-a deschis capacul rezervorului şi s-a mai turnat benzină. Buhanka are două rezervoare de benzină, şi se pare că scuturările au creat presiune şi au împiedicat pompa să dreneze combustibilul dintr-unul din altul.
Trebuie să spunem că mici erori electronice a avut şi RAM-ul care circula alături, dar şoferul acestuia a fost cu siguranţă mult mai alintat, faţă de cel din UAZ Buhanka, care a tot fost scuturat două zile în continuu, până la epuizare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,107
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!