(VIDEO) Şoferul unui Mercedes din Moldova a scăpat ca prin minune după o explozie a unei anvelope noi şi o pierdere a controlului maşinii

7 Martie 2023, 08:53
Redacţia PiataAuto.md
Şoferul unui Mercedes şi-a publicat de curând experienţa prin care a trecut pe unul din traseele ţării, după ce i-a explodat brusc anvelope stângă faţă şi maşina şi-a pierdut controlul traiectoriei. Acesta spune că anvelopa sa a fost cumpărată nouă, în 2022, şi avea doar 8.000 km parcurşi pe parcursul iernii.
Din video se poate vedea cum maşina o ia la un moment dat spre stânga, după care spatele său pare să piardă controlul şi maşina face o rotire aproape haotică pe un traseu îngust de doar două benzi. La un moment dat se văd şi urmele de fum de la anvelope. Şoferul spune că avea muzica dată tare la interior şi nici n-a sesizat exact momentul exploziei anvelopei, ci doar pierderea controlului maşinii şi a văzut anvelopa explodată după ce maşina a fost oprită.
Deşi mişcarea pare haotică, de fapt în acest video se remarcă o intervenţie clară a sistemului ESP, care frânează diferit roţile care au aderenţă şi care pot asigura menţinerea maşinii pe drum. Fiecare roată e frânată cu forţă diferită, astfel încât maşina să poată fi stabilizată aproape de traiectoria iniţială, iar în acest caz se vede clar că şi sistemul ESP, şi şoferul, au reuşit să stabilizeze acest Mercedes.
În fine, totul s-a sfârşit cu o sperietură bună şi cu o anvelopă care a trebuit înlocuită, fără vreun alt incident sau daune. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Alexandru Alx
0
4,883
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!