(VIDEO) Un BMW 740i E38 cu V8 şi cutie manuală, galopat pe o autostradă din Germania în zilele noastre, aminteşte cum se simţeau maşinile de altă dată

20 Martie 2023, 20:52
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta e fabricată în anul 1995, doar 28 de ani despărţindu-ne de momentul producerii ei. Acum vreo 15 ani, asemenea maşini se puteau cumpăra în stare foarte bună la mâna a doua. Şi totuşi, azi ea pare dintr-o cu totul altă epocă, a unor maşini de altă dată, care se simţeau foarte diferit. E un BMW Seria 7 E38, în motorizare 740i, cu motor V8 şi cutie manuală. Da, cutie manuală pe Seria 7, şi nu doar pe motorul entry-level.
Motorul de sub capotă e un V8 de 4,0 litri, aspirat natural, cu numele de cod M60. E un V8 de dinaintea celui de 4,4 litri, lansat cu un an mai târziu pe Seria 7. Acest propulsor scotea 286 CP la 5.800 rpm şi 400 Nm la 4.500 rpm.
Cu cutie manuală, maşina putea prinde prima sută în 6,9 secunde, iar viteza maximă era limitată la 250 km/h. Însă partea cea mai frumoasă e felul în care maşini ajungea până la asemenea viteze. Sunetul motorului e unul adânc, de bariton profund, dominând senzaţia de condus, aşa cum se presupunea cândva că ar trebui s-o facă un BMW.
Maşina din aceste imagini îi aparţine unui pasionat din Germania, care are câteva maşini clasice în garajul său. Din când în când, scoate şi BMW-ul E38 pentru sesiuni de galopare pe autostradă, pentru a-l menţine tonifiat. Şi, apoi, ar fi păcat să deţii un asemenea BMW, cu cutie manuală şi motor V8 de şcoală veche şi să nu-l mai scoţi din când în când la asemenea ieşiri.
Aşadar, acest BMW, prin sunetul scos de motorul său şi prin cutia manuală pusă chiar şi pe un model BMW din ierarhia superioară, aminteşte elocvent cum se simţeau maşinile de altă dată, şi ce însemna acel slogan pe care-l avea BMW cândva, de plăcere în condus.
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
7,629
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!