(VIDEO) Un Citroen Ami electric, care a luat prea brusc un viraj din Monaco, s-a răsturnat, deşi nu avea mai mult de 45 km/h

13 Martie 2023, 16:34
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice sunt adeseori catalogate ca având un centru de greutate mai coborât, datorită bateriilor grele, de obicei poziţionate cât mai jos. Şoferul unui Citroen Ami, însă, s-a convins pe propria piele că există o limită fizică şi la acest avantaj, mai ales dacă maşina e una îngustă, cu proporţii mai bizare, cum e Ami.
Maşinuţa e una compactă, cu putere redusă, de doar 8,2 CP, iar viteza maximă e limitată la doar 45 km/h! Această limită e necesară pentru că în unele ţări asemenea maşini pot fi conduse de la 16 ani, fără permis de conducere, ca şi motoretele de putere redusă.
Ei bine, şoferul care conducea în Monaco a trecut întâi un viraj cu viteză pronunţată, virajul fiind unul renumit, parte din circuitul strada de Formula 1 din Monaco. La urcare Citroen deja manifesta un ruliu îngrijorător, însă la coborâre, maşina nu şi-a mai putut păstra stabilitatea şi s-a răsturnat, chiar dacă nu avea mai mult de 45 km/h.
Şoferul a scăpat nevătămat din acest incident.
Momentul a fost surprins de un martor şi poate fi văzut în video-ul de mai jos.
0
8,075
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!