Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un avion a aterizat pe heliportul clădirii Burj Al Arab din Dubai, apoi a reuşit să decoleze de pe el

14 Martie 2023 - 19:20
Redacţia PiataAuto.md
Clădirea Burj Al Arab din Dubai e una din cele mai uşor de recunoscut, devenind un simbol al oraşului oriental. Are 56 de etaje şi 321 metri înălţime şi e construită pe o insulă artificială, la 280 metri de plaja Jumeirah. Fiind un hotel de lux ce pretinde 7 stele, edificiul are şi un heliport situat la înălţime, unde oaspeţii cu elicoptere private sau charter pot ateriza. Acum pe acelaşi helipot, de doar 27 metri în diametru, a aterizat şi un avion de mici dimensiuni!
N-a fost o aterizare de urgenţă, ci o cascadorie realizată pentru cei de la Red Bull de pilotul specializat în acrobaţii aeriene Luke Czepiela. Avionul său a fost pregătit de inginerul aviatic şi constructorul de avioane Mike Patey.
Teste iniţiale arătau că avionul nu se poate încadra în distanţa de 27 metri, cât constituie diametrul heliportului, aşa că Mike Patey a modificat avionul, mutând rezervorul de combustibil mai în spate şi reducându-i greutatea totală la 425 kg, pentru a permite o frânare mai agresivă. A fost adăugat, de asemenea, un sistem cu oxid de azot pentru motorul avionului, pentru a-l face mai puternic, cu o reacţie instantanee.
Pilotul polonez Luke Czepiela a făcut 650 de aterizări de antrenament suprafeţe plane! Totul pentru ca într-un final să încerce aterizarea pe heliportul Burj Al Arab. Nu i-a reuşit din prima apropiere, însă până la urmă a făcut-o cu bine, oprindu-se în doar 20,76 metri după ce a atins heliportul!
Toată operaţiunea de aterizare a plină de suspans, deci, pentru că a necesitat abandonări de ultimă clipă şi repetări, până totul a reuşit.
Iar apoi, pilotul a decolat sărind cu avionul de pe acest heliport, prinzând viteză în cădere liberă şi planând apoi într-un zbor frumos!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter