(VIDEO) Un pasionat de offroad din Moldova şi pregătiri ale maşinilor, spune cum ar trebui ales un automobil de offroad

14 Martie 2023, 11:54
Redacţia PiataAuto.md
Oleg Varzari e unul din pasionaţii de offroad din Moldova cu cea mai mare experienţă atât în escapade şi competiţii de motorsport, cât şi în pregătirea tehnică a maşinilor de offroad. De curând, el a publicat un video în care vine cu recomandări despre cum ar trebui ales un automobil de offroad.
Aceste recomandări vin să ajute pasionaţii incipienţi să evite o greşeală frecventă, pe care o fac mulţi la început, prin cumpărarea unei maşini care nu se potriveşte deloc cu ceea ce vor ei ulterior să facă. Fie că sistemul de tracţiune integrală e unul cu componente ce nu pot rezista solicitărilor, fie că nu permite gestionarea corectă a acestuia, fie că se omit alte aspecte care se văd ulterior doar în exploatare şi escapade — un fapt e cert, şi anume că frecvenţa alegerii incorecte e foarte mare, spun pasionaţii de offroad.
Oleg Varzari vorbeşte şi despre un aspect pe care mulţi îl ignoră, dar care adeseori e mai important decât tipul de tracţiune sau diferenţial, şi anume greutatea redusă a offroader-ului. Or, un offroader greu va fi limitat în anumite condiţii, faţă de unul mai uşor.
Şi apoi, mai contează dacă vrei o maşină doar pentru ieşiri scurte de week-end în offroad, la distanţe mici, sau dacă vrei o maşină pentru expediţii lungi, unde contează şi consumul, şi aerodinamica, şi confortul la bord.
Vezi sfaturile de mai jos, oferite de pasionatul de offroad din Moldova.
0
1,353
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!