(VIDEO) Un şofer din Moldova, surprins rătăcindu-se la o joncţiune mai mare de lângă Comrat şi luând-o pe contrasens pe una din rampe

22 Martie 2023, 08:41
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie bizară şi cu un potenţial mare de pericol a fost surprinsă ieri pe centura oraşului Comrat, inaugurată în 2022. La una din joncţiunile de aici, un şofer începător, cu un Renault, pare să se fi rătăcit în complexitatea drumurilor, sau poate a făcut-o intenţionat, dar la un moment dat a luat-o pe contrasens, ieşind peste linia continuă, după care a luat-o pe contrasens pe rampa cu sens unic, pe care fluxul din direcţie inversă trebuie să intre pe şoseaua de centură.
Din fericire, acel drum era pustiu de trafic la acea oră a dimineţii şi un accident nu s-a produs, dar, e clar că o asemenea situaţie poate genera oricând un risc de accident frontal grav.
Totuşi, aici pare să existe şi o problemă gravă de semnalizare a joncţiunii. Din partea în care Renault-ul a intrat pe rampă nu există un indicator de acces interzis, dar e clar că accesul interzis putea fi dedus şi din marcaje. Totuşi, în asemenea cazuri de joncţiuni, de obicei se montează chiar două indicatoare mari, în stânga şi dreapta rampei, cu acces interzis. Aici, însă, e montat un indicator de ocolire pe dreapta, indicator care e greşit montat, pentru că imediat lângă el e tot contrasens. Un asemenea indicator ar însemna că imediat lângă el, în dreapta lui, poţi circula. Aici, însă, nu o poţi face, pentru că acea bandă e una a sensului opus.
Prin urmare, e o eroare admisă de şofer, dar e o gravă scăpare admisă şi de cei care au creat şi aprobat schema indicatoarelor rutiere din această joncţiune. Apropo, şoferul de Renault a revenit la acelaşi la traseul de deasupra joncţiunii, tot pe contrasens, în partea de sus, fapt care confirmă că mai degrabă e vorba de o rătăcire a acestuia în această joncţiune.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / Grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Valentin Mocanu
0
2,335
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!