Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo anunţă că a livrat primul camion electric de mare tonaj în Africa, cu autonomie de 200 km

16 Martie 2023 - 15:38
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele electrice ajung şi în Africa, iar Volvo anunţă că e primul producător internaţional care a livrat un camion electric de mare tonaj pe acest continent. Camionul e un Volvo FE Electric şi a fost livrat în Rabat, capitala Marocului, unde va munci la colectarea gunoiului din oraş.
Camionul electric Volvo are o autonomie de până la 200 km, asigurată de un set de baterii de 265 kWh, deci cu un consum realist de circa 130 kWh/100 km. Camionul e propulsat de două electromotoare amplasate în tandem, ambele transmiţându-şi forţa către o cutie de viteze cu două trepte. Ulterior, puterea e livrată punţii cu numărul doi din cele 3 ale camionului.
Foto: Cele două motoare electrice în tandem, alături de cutia de viteze în 2 trepte

Puterea totală de propulsie e de 300 CP, iar masa totală a camionului, cu tot cu sarcină, ajunge la 27 de tone.
Bateriile pot fi încărcate timp de 2 ore la o priză fast charge, cu o putere de 150 kW, sau 11 ore la o priză AC de 22 kW. Acum, mulţi dintre noi ar putea să se întrebe cum va fi încărcat acest camion în Africa, dacă nu cumva electricitatea pusă în baterii va fi venită din arderea de cărbune sau gaz? Şi răspunsul va fi surprinzător pentru mulţi. De fapt, energia va veni de la cea mai mare centrală solară din lume, care e amplasată în Maroc. Centrala poartă numele de Noor, e amplasată în deşertul Sahara şi e construită pe etape, primele fiind deja funcţionale. Noi am scris despre ea un articol detaliat acum câteva luni, iar anvergura acestei centrale e de-a dreptul uluitoare.
Foto: Centrala electrică Noor din Maroc_

Astfel, o fi acest camion electric Volvo primul de felul său din Africa, dar e greşit să gândim cu prejudecăţi despre Africa în domeniul energiei regenerabile, or, Maroc a luat-o înaintea lumii întregi la acest capitol, fapt care l-a ajutat să se transforme dintr-un importator constant de electricitate în exportator periodic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter