Aplicaţia Waze a devenit disponibilă în sistemul multimedia nativ al Volvo

24 Aprilie 2023, 09:03
Redacţia PiataAuto.md
Aplicaţia Waze, cunoscută celor ce o folosesc mai ales prin conectivitate de smartphone în maşină, a devenit disponibil în sistemul multimedia nativ al Volvo. Asta înseamnă că ea poate fi accesată direct din aplicaţiile sistemului, fără a fi nevoie de conectarea unui telefon şi fără a folosi datele de conexiune la internet a unui telefon.
Interfaţa aplicaţiei şi funcţionalităţile sunt aceleaşi ca şi la folosirea ei anterioară prin Apple CarPlay sau Android Auto, doar că totul funcţionează acum doar prin procesarea sistemului maşinii, independent de un telefon. Mai mult ca atât, Volvo anunţă că aplicaţia a devenit disponibilă simultan la nivel global, inclusiv în SUA sau regiunea Asia-Pacific, acolo unde Waze nu era disponibil anterior. I-am contactat şi pe cei de la Volvo din ţara noastră pentru a verifica dacă această disponibilitate nativă e valabilă şi pentru noi şi faptul ne-a fost confirmat, deci şi proprietarii de modele Volvo moderne din ţara noastră o pot utiliza la fel ca şi în toată lumea.
Includerea aplicaţiei a fost posibilă pentru că sistemul multimedia modern al Volvo e dezvoltat pe bază de soft Google, iar Volvo are şi un portal destinat dezvoltatorilor de soft, unde sunt oferite instrumente de integrare şi testare a aplicaţiilor cu sistemele multimedia Volvo. Astfel, practic orice dezvoltator de soft poate crea şi adapta aplicaţia sa pentru a funcţiona în modelele Volvo, după care aplică pentru acceptarea acesteia. În cazul lui Waze, procesul iniţial a fost făcut exact prin aceeaşi platformă de testare, după care a urmat şi un parteneriat anunţat oficial acum şi o integrare completă în sistemele Volvo.
0
1,378
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!