Armata britanică va primi 4 exemplare Land Rover Defender electrice, recondiţionate din cele clasice, pentru a le testa cât sunt de potrivite

14 Aprilie 2023, 11:55
Redacţia PiataAuto.md
Probabil e greu să ne imaginăm vreo aplicare mai nepotrivită pentru un vehicul cu propulsie electrică decât în scop militar. Poate în unele misiuni auxiliare, de transport pe timp de pace, acestea îşi mai pot avea locul, dar, în situaţii cu adevărat critice, nu va exista nici timp de încărcare şi nici o priză pusă în mijlocul câmpului. Şi totuşi, armata britanică va primi câteva exemplare clasice Land Rover Defender, modificate la propulsie electrică.
Două companii britanice, Babock International şi Electrogenic, au făcut un parteneriat şi au reuşit să obţină un contract de la armata britanică pentru a converti 4 exemplare Defender din dotarea armatei la propulsie electrică, livrându-le departamentului de testare a noilor vehicule militare, pentru ca aceştia să le probeze în viaţa reală şi să dea verdictul despre cât de potrivite sunt pentru armată asemenea Defendere electrice. Deocamdată cele două companii nu au anunţat ce motoare vor pune pe Defender-ele clasice şi cu ce baterii le vor dota.
Armata a anunţat că le va testa prestanţa şi în scenarii de câmp de luptă, nu doar în scenarii de asistenţă. Prin urmare, va fi interesant să auzim peste un an cu ce concluzii vor veni militarii. Oficial, proiectul de testare îşi presupune să „investigheze oportunităţile de propulsie alternativă pentru vehiculele militare în contextul în care dieselul devine învechit moral”.
0
988
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!