Controlul comun la punctul de frontieră Albiţa-Leuşeni dintre România şi Moldova a fost implementat în regim de testare

10 Aprilie 2023, 18:57
Redacţia PiataAuto.md
Despre planurile de a institui controlul comun la punctul de trecere a frontiere Albiţa-Leuşeni se vorbeşte încă din vara anului trecut, iar ultimele acte în acest sens au fost adoptate în luna martie 2023. Astăzi, 10 aprilie, la Leuşeni-Albiţa a fost implementat pentru prima dată, în regim de testare controlul comun la intrarea în România.
Astfel, la ghişeele situate în vama Albiţa, pe partea românească, au fost prezenţi vameşi şi poliţişti de frontieră atât din Republica Moldova, cât şi din România. În cadrul testului făcut astăzi, s-au monitorizat timpii de procesare, pentru a se asigura că nu există întârzieri în procesare, iar autorităţile raportează că testul a trecut cu bine şi, după alte câteva ajustări făcute în aceste zile, regimul de control comun va intra în funcţionalitate deplină.
Leuşeni-Albiţa este cel mai important şi mai intens circulat punct terestru de trecere a frontierei între Republica Moldova şi România, iar regimul de control comun ar trebui, pe de o parte, să securizeze şi mai mult procesul de traversare a frontierei, iar pe de altă parte să reducă timpii de aşteptare în vamă şi de procesare actelor.
1
1,558
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!