Coreenii prefaţează noul Genesis GV80 Coupe, un SUV care va concura cu BMW X6

4 Aprilie 2023, 16:47
Redacţia PiataAuto.md
Deşi au avansat cu paşi imenşi în direcţia maşinilor electrice, coreenii continuă să dezvolte şi marca premium Genesis, cu modele superbe în design şi foarte îndrăzneţe în parametrii tehnici. Acum, coreenii au prezentat şi viitorul model GV80 Coupe într-o ipostază de prototip pre-producţie, dar care e practic identic cu viitorul model de serie. Acesta va fi un SUV coupe, menit să concureze cu BMW X6, Mercedes GLE Coupe, Audi Q8 şi alte modele din această ligă.
Astfel, noul model preia o mare parte din designul frontal al SUV-ului GV80, dar derivă spre un posterior mai lat. Forma hayonului diferă de cea a concurenţilor germani, aşa că GV80 Coupe se va impune ca un model cu identitate proprie, nu doar ca o replică dată acestora.
Culoarea oranj, numită Magma, vine să completeze designul, iar explicaţiile oferite de coreeni despre acesta sunt curioase: „culoarea descrie atitudinea cu încredere de sine şi pasiune a Coreii de Sud — liniştită, eficientă, disciplinată, umilă la prima impresie, dar contrastată rapid de performanţă şi extrovertire”. Fraza asta explică cel mai mult din filosofia acestui model, care-şi doreşte să fie un SUV premium încrezut şi performant, dar fără opulenţa de epocă veche. Coreenii vor, deci, să provoace status-quo-ul actual al germanilor, e clar.
Habitaclul aduce 4 locuri, cu un tunel ce continuă pe întreaga lungime a habitaclului, cel puţin în ipostaza de prototip, prezentată acum.
Şi aici materialele folosite sunt la fel de moderne, debarasate de pielea clasică, mai atlete şi gata să sugereze că noţiunea de premium s-a schimbat între timp.
Coreenii nu menţionează nimic despre sisteme de propulsie, dar GV80 cu siluetă de SUV face uz de două motorizări pe benzină, una cu 4 cilindri turbo, de 2,5 litri, şi un V6 de 3,5 litri şi 380 CP. Cel mai probabil, pe SUV-ul coupe se vor regăsi în primul rând propulsoarele mai puternice, deci V6-ele e practic iminent să ajungă sub capotă.
Iar pe lângă asta, Genesisi mai sugerează şi performanţe mai mari de atât, cu imaginile de circuit şi chiar o cască de pilot printre ele. Deci, s-ar putea să vedem poate şi o viitoare versiune de performanţă sporită, poate un plug-in hibrid care să lupte în liga superioară a cailor-putere.
0
3,044
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!