Cum arată în prezent drumul în construcţie spre noul punct de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, dintre Moldova şi România

26 Aprilie 2023, 09:23
Redacţia PiataAuto.md
Deoarece Republica Moldova şi România au prea puţine puncte de trecere a frontierei, raportate la lungimea hotarului comun, anul trecut autorităţile de pe cele două maluri ale Prutului au decis deschiderea unui nou punct de traversare a hotarului la Leova-Bumbăta, declarând că iniţial vor amenaja un pod plutitor, după care va fi construit un pod solid în toată legea. A apărut, însă, şi necesitatea de a construi un drum de acces de lângă oraşul Leova spre noul punct de trece a frontierei, iar startul lucrărilor a fost anunţat încă în 2022. Acum Administraţia de Stat a Drumurilor a publicat imagini cu starea actuală a lucrărilor.
Lungimea totală a drumului e de doar 3,59 km, dar acesta e construit de la zero, acolo unde anterior nu exista vreun drum.
Pe lângă asta, e construită şi suprafaţa unde vor fi amenajate facilităţile punctului de trecere a frontiere, liniile de traversare, ghişee, etc. Suprafaţa acestei zone e de 23.000 metri pătraţi.
Deşi din imagine se poate constata progresul lucrărilor, dar acestea nu par atât de aproape de finalizare, cei de la ASD anunţă că progresul e de 90% pe două dintre etape — drumul de acces către podul de pontoane şi drumul de ocolire a oraşului Leova, iar pe terasamentul platformei pentru punctul de trecere a frontierei, progresul ar fi de 80%.
În fine, etapa IV şi ultima, care presupune terasamentul platformei parcării adiacente, progresul e de 35%.
Prin urmare, progresul lucrărilor, conform acestor informaţii ale ASD, decurge în ritmul programat. Cei de la ASD ţin să menţioneze că finanţarea pentru aceste construcţii e asigurată din Fondul Rutier, format în mare parte din taxa de drum plătită anual pentru fiecare automobil din Moldova.
1
1,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!