Hyundai a întrecut Samsung şi a devenit cea mai profitabilă companie din Coreea de Sud

27 Aprilie 2023, 13:42
Redacţia PiataAuto.md
Efortul celor de la Hyundai-Kia din ultimii ani, de a lansat modele inspirate şi avansate tehnologic, de la electrice până la cele cu propulsie convenţională, începe a da roade fenomenale. În primul trimestru al acestui an Hyundai a depăşit gigantul Samsung şi a devenit cea mai profitabilă companie din Coreea de Sud.
În ultimi ani, Hyundai a angajat cei mai talentaţi oameni, care nu se regăsiseră pe deplin împliniţi în cadrul producători din Europa, în special producători germani. Practic toţi oamenii-cheie de la Hyundai-Kia de acum sunt foşti angajaţi ai marilor producători germani, doar că în Coreea de Sud lor li s-a dat mână liberă pentru a crea modele consistente şi inspirate, atât de la design, cât şi la inginerie. Aşa s-a ajuns ca până şi un sedan precum Sonata, de exemplu, să debuteze cu un design excepţional de bun.
În domeniul electricelor, Hyundai e cu mult înaintea multor altor producători clasici, inclusiv Mercedes, aplicând deja arhitectură de 800V şi încărcare de 350 kW pe maşinile sale, cum a face şi Porsche. Iar modele precum Ioniq 5 li Ioniq 6 au făcut paşi gigantici în evoluţia a ceea ce înseamnă maşini electrice, prin design, greutate redusă, performanţă şi autonomie. Asta a făcut ca doar în primul trimestru, Hyundai să vândă 66 mii automobile, în creştere cu 48% faţă de anul trecut. Vânzările totale de maşini în aceeaşi perioadă au cuantificat 1.021.712 unităţi, în creştere cu 13,2%, deci modelele pur electrice ajung deja la 6,5% din vânzările Hyundai Motor şi ele cresc într-un ritm de 4 ori mai rapid decât cele cu propulsie convenţională la producătorul sud-coreean!
La nivel general, încasările din vânzări au crescut cu 24,7%, iar pentru că investiţiile cheie au fost deja făcute mai demult, Hyundai culege acum roadele şi a raportat un profit în creştere cu 86,3%, până la 2,7 miliarde de dolari în 3 luni, ceea ce i-a şi adus statutul de cea mai profitabilă companie din ţara sa.
1
1,526
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!