În Moldova a fost înmatriculat primul exemplar BMW XM, noul SUV plug-in hibrid cu motor V8 al diviziei M

3 Aprilie 2023, 15:57
Redacţia PiataAuto.md
BMW XM e primul SUV plug-in hibrid al divizie M şi totodată primul SUV care a fost dezvoltat exclusiv pentru divizia M. A fost prefaţat vreme îndelungată şi a fost dezvăluit pentru prima dată în septembrie 2022, reprezentând trecerea într-o nouă epocă a diviziei M. Iar acum primul exemplar a ajuns şi a fost înmatriculat în Moldova.
Sursa foto: Bimmer Coding Moldova

BMW XM face un de un sistem de propulsie plug-in hibrid format dintr-un motor V8 de 4,4 litri, cu 489 CP. Dar, împreună cu electromotorul, puterea totală a sistemului de propulsie e de 653 CP, cu un cuplu de 800 Nm. Noul SUV imens, cu dimensiuni cuprinse între X5 şi X7, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, prinzând o viteză maximă de 250 km/h sau 270 km/h cu limita opţională activată.
Sursa foto: Bimmer Coding Moldova

I-am întrebat pe cei de la BMW Moldova cât costă un asemenea BMW XM în Moldova, cu tot cu taxele de import, în preţul final de showroom. Preţul e de peste 185 mii euro.
Sursa foto: Bimmer Coding Moldova

Graţie sistemului plug-in hibrid, apropo, maşina poate merge circa 80-84 km în regim pur electric cu un plin de baterie, fără a-şi porni motorul V8 biturbo de sub capotă şi fără a consuma benzină. Doar că puţini vor fi cei care se vor încumeta să ţină motorul V8 adormit sub capota unei asemenea maşini.

Sursa foto: BMW Moldova. Numerele de înmatriculare ale maşinii sunt afişate cu acordul proprietarului, achiziţia fiind cât se poate de transparentă.
0
12,670
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!