Mercedes a lansat opţiunea de a plăti un abonament lunar pentru a avea 60-80 CP în plus pe modelele electrice

27 Aprilie 2023, 11:16
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes anunţase de mai mult timp despre planurile sale de a lansa abonamente ce ar debloca o putere suplimentară la unele modele electrice. Acum marca germană a şi lansat un asemenea abonament în SUA, pentru unele modele din gama EQ, care oferă între 60 şi 80 CP în plus, la preţuri deloc mici, ba chiar exorbitante, ar spune mulţi dintre noi, pentru ceva ce e oricum prezent în maşina ta, din punct de vedere tehnic.
Astfel, Mercedes EQE şi EQE SUV pot primi câte 60 CP în plus, ceea ce le va reduce timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h cu circa 0,9-1,0 secunde. Pentru cei 60 CP în plus, însă, va fi nevoie să se achite 60 de dolari LUNAR! Dacă bifezi să plăteşti abonamentul anual în avans, plăteşti „doar” 600 dolari.
Pentru Mercedes EQS şi EQS SUV, puterea oferită în plus e de 80 CP, dar preţul per cal-putere e şi mai mare, întrucât abonamentul costă 90 dolari pe lună! Diferenţa în acceleraţie e şi mai mică, însă, de 0,8-0,9 secunde! Deci, Mercedes propune clienţilor săi să plătească 90 dolari pe lună, pentru a fi cu 0,9 secunde mai rapizi până la prima sută! Probabil e una din cele mai absurde plăţi de abonament din câte ar putea exista în lume! Şi aici, dacă vrei să achiţi abonamentul pe un an înainte, poţi plăti 900 dolari.
Şi, ca să înţelegem corect, toată treaba se comandă online, pe un site al celor de la Mercedes, activându-se de la distanţă, fără nevoia de a merge la vreun service. Activarea abonamentului doar va permite la nivel de soft maşinii şi electromotorului să genereze puterea mai mare, electromotor pe care clienţii oricum l-au cumpărat anterior, doar că nu ştiau că el poate avea 60-80 CP în plus. Şi nu e o diferenţă mică, deci fie noul regim neglijează nişte limite considerate anterior drept sigure de ingineri, fie pur şi simplu motoarele au fost limitate în mod intenţionat în putere la vânzare, pentru a se încasa abonamente acum. De asemenea, Mercedes spune că autonomia nu va fi afectată, însă ea nu va fi afectată doar oficial, în măsurările care nu se fac oricum cu apăsarea maximă a pedală. Fizic vorbind, folosirea puterii mai mari a electromotoarelor va descărca mai rapid bateria în acele momente şi inevitabil va reduce autonomia, pe măsura folosirii acestui surplus de putere. Dar, cel mai curios e că am ajuns la o asemenea etapă, în care unii producători auto n-au nicio problemă în a-şi taxa clienţii cu sume usturătoare pentru activarea a ceva pentru ce ei, în esenţă, deja au plătit la achiziţia maşinii.
0
1,417
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!