Mercedes a produs un superb G-Class cu inspiraţie clasică, pentru a marca 500 mii exemplare fabricate

21 Aprilie 2023, 09:54
Redacţia PiataAuto.md
Aniversările unor cifre mari de producţie nu sunt o raritate în lumea auto şi de obicei exemplarul aniversar se întâmplă să fie destinat exact unui cumpărător dintr-o piaţă importantă. Mercedes, însă, a ales o cu totul altă cale de a marca jubileul a 500.000 exemplare de G-Class fabricate în istorie. Exemplarul jubiliar e unul cu inspiraţie clasică, şi e atât de superb, încât probabil mulţi dintre noi am vrea să vedem o asemenea ediţie pe străzi.
Astfel, Mercedes a ales să omagieze cei 44 de ani de producţie a lui G-Class, care se fabrică din 1979. Modelul cu numărul 500.000, fabricat ieri la uzina din Graz, Austria, e creat în stilul modelului 280 GE din 1986. Până şi culoarea de verde pastelat e identică modelului din 1986!
Maşina are şi un design similar al jantelor, cu diametru mai mic, care e compensat de dimensiunea anvelopelor, are şi plase la faruri, ca şi modelul clasic, dar şi inserţii negre pe caroserie. Doar oglinzile par să fie un pic din altă lume. În rest, maşina arată superb, din faţă şi spate, unde are o roată de rezervă acoperită în stil clasic şi chiar o scară spre acoperiş, pe partea dreaptă.
Cei de la Mercedes spun că şi tapiţeria interiorului e inspirată de la modelul din 1986, dar nu publică vreo imagine cu acesta. Maşina are şi o emblemă pe care scrie „No. 500,000” la interior, pentru a face acest exemplar şi mai special. Mercedes nu menţionează în ce motorizare a fost produs exemplarul aniversar, dar suntem convinşi că această maşină valorează deja de 5 ori mai mult ca exemplar de colecţie din momentul ce a ieşit din fabrică, iar valoarea acestuia doar va creşte în timp. Maşina arată atât de bine şi e făcută cu atâta inspiraţie, încât Mercedes ar trebui să se gândească cu siguranţă la crearea unei întregi ediţii speciale similare!
0
3,232
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!