Toate camioanele electrice Nikola sunt supuse unui recall, pentru că o pot lua la vale când sunt parcate

21 Aprilie 2023, 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Toate camioanele electrice Nikola trebuie rechemate în service din cauza unei probleme la mecanismul ce le asigură regimul de parcare. Pentru că sunt camioane electrice, sistemele care depind de circuite pneumatice trebuie asigurate cu pompe electrice, divizate în mai multe module, iar modulul ce asigură regimul de parcare a camionului e proiectat la limita rezistenţei sale, au descoperit autorităţile de la NHTSA din SUA, ceea ce lasă aerul să iasă printr-o valvă şi poate duce la activarea necorespunzătoare a regimului de parcare.
Modulul de parcare poartă numele de Bendix Intellipark, fiind furnizat celor de la Nikola de compania Bendix. Atunci când e activat, sistemul pneumatic al acestuia trebuie să activeze blocarea frânelor. Pentru că sistemul poate pierde presiune din cauza unei valve proiectată la limită, uneori când şoferul apasă butonul de parcare şi se activează solenoidul corespunzător, valva poate rămâne în poziţie întredeschisă şi astfel nu se formează presiune suficientă pentru determinarea frânelor la blocare. Respectiv, frânele pot rămâne neblocate, iar camionul o poate lua la vale, problema fiind mai periculoasă când panta are un unghi de înclinare mai mic şi şoferul nu observă lipsa blocajului. NHTSA mai menţionează că pe planşa de bord a camionului electric nu apare nici un mesaj de eroare sau avertizare în acest caz, aşa că şoferul poate afla despre problemă doar când acesta o ia la vale şi poate provoca accidente grave.
Toate camioanele electrice Nikola Tre BEV produse până la 5 aprilie 2023 sunt vizate de această rechemare în service. Din fericire, Nikola n-a produs prea multe în timp de un an şi jumătate de când modelul se află în producţie, numărul lor total fiind de doar 364 exemplare. Acum Nikola va cere celor de la Bendix înlocuirea modului cu unul reproiectat, lucrările fiind făcute gratuit şi fiind compensate de furnizorul acestui sistem de parcare pentru camioanele Nikola.
0
1,233
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!