Un şofer de camion s-a ales cu amendă şi interdicţie de continuare a drumului în Germania din cauza unei crăpături în parbriz, descoperită de poliţie

29 Aprilie 2023, 17:09
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania e recunoscută pentru o stricteţe ce depăşeşte de multe ori uzanţele obişnuite din alte ţări europene, dar uneori acţiunile poliţiei sunt criticate chiar şi de publicul german. S-a întâmplat şi într-un caz raportat acum câteva zile de poliţie, care a fost mai mult criticat de public decât lăudat.
Un echipaj de poliţie din Erlangen a ţintit un camion de pe autostrada A3 pentru verificări. Poliţia nu menţionează de unde era camionul, aplicând efect de blur pe plăcuţele de înmatriculare, dar din ceea ce se poate distinge, acesta pare a fi un camion fie din Turcia, fie din România. Ei bine, poliţia a descoperit o crăpătură pe parbriz, care se întindea pe orizontală. Poliţiştii au şi măsurat crăpătura şi au constatat că ea are peste 180 cm. Tot ei spun că probabil o piatră căzută pe drum a provocat-o, dar au constatat că şoferul ştia de ceva vreme de crăpătură, dar camionul aşa şi nu fusese reparat.
Poliţiştii au considerat că acea crăpătură prezintă un risc de securitate pentru că, cităm, „slăbeşte rigiditatea structură a cabinei, împiedică vizibilitatea, iar dacă acea crăpătură s-ar mări brusc în timpul condusului ar putea crea riscuri şi mai mari pentru ceilalţi participanţi la trafic”. Prin urmare, poliţia a decis să-i aplice camionului o interdicţie de a mai circula mai departe până la repararea parbrizului, iar şoferul a mai fost verificat la timpii de odihnă şi condus. Poliţiştii menţionează că au găsit depăşiri la timpul săptămânal de condus şi un timp de odihnă săptămânal mai mic decât cel recomandat. Aşa că au mai aplicat şi o amendă de 500 euro şoferului pentru parbriz şi timpul de odihnă.

În mare parte, reacţia publicului la comunicatul poliţiei nu a agreat pedepsirea şoferului, însă. Un şofer de camion din Germania, s-a arătat indignat de faptul că o crăpătură la parbriz a atras amendă pentru şofer, nu pentru compania acestuia, părere care a fost susţinută şi de un public numeros. Iar un alt şofer a indicat că depăşirile minime de timp pot fi atinse uneori fără voia celui de la volan, din cauza ambuteiajelor sau a parcărilor pline, indicând că 95% dintre şoferi respectă programul şi regulamentele şi n-ar trebui să fie trataţi atât de dur. În fine, mai multe comentarii publice acuzau un exces de zel al poliţiei că şi-ar fi găsit o victimă uşoară în acest şofer, fiind veriga cea mai uşoară de pedepsit dintr-un sistem care este vital, de fapt, pentru economie şi pentru aprovizionarea fiecăruia dintre noi.
0
3,847
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!