Unele maşini ale poliţiei din Moldova şi ale altor forţe de ordine vor fi echipate cu girofaruri ascunse, vizibile doar când sunt conectate

5 Aprilie 2023, 09:35
Redacţia PiataAuto.md
Guvernul a aprobat ieri o hotărâre prin care a modificat aspectul exterior al maşinilor de poliţie standard şi a instituit o categorie nouă de echipare a maşinilor cu girofaruri ascunse pentru poliţie şi alte câteva structuri de forţă, aceste maşini fiind nemarcate şi imposibil de observat la prima vedere.
Astfel, în primul rând hotărârea de guvern aprobă schema noilor însemne grafice ale automobilelor de poliţie, după exemplul primului automobil marcat astfel, din imaginea de mai sus, despre care scriam încă acum câteva luni. Acel exemplar fusese primul echipat de către IGP, iar după aprobarea prin hotărâre de guvern a noului model, majoritatea maşinilor de poliţie vor trece la nouă schemă cromatică.
Foto: Imagine din hotărârea de guvern, cu aprobarea noii scheme cromatice pentru maşinile de poliţie din Moldova

Pe lângă asta, vor exista maşini de poliţie nemarcate în niciun fel la exterior, fără girofarul obişnuit pe acoperiş, care vor avea girofaruri ascunse, vizibile doar atunci când sunt conectate. MAI spune despre aceste maşini nemarcate de poliţie că „în acest mod, autorii faptelor ilegale vor putea fi prinşi cu uşurinţă în flagrant sau reţinuţi, fără a cunoaşte că în apropierea lor sunt reprezentanţii organelor de drept.”. Modificările mai prevăd că poliţiştii care vor opera pe maşinile nemarcate vor avea competenţă teritoriale generală şi vor putea interveni oriunde în ţară, în funcţie de proximitate faţă de locul observării sau producerii unei situaţii de urgenţă.
Hotărârea de guvern mai stipulează că asemenea maşini nemarcate, cu girofaruri şi sirene ascunse, mai pot fi deţinute şi de Serviciul de Informaţii şi Securitate, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, Centrul Naţional Anticorupţie şi Biroul de Curieri Speciali.
Foto: Poză simbol, maşină cu girofaruri ascunse în Germania, girofarul de pe acoperiş e montat manual în momentul de start într-o intervenţie
0
2,302
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!