(VIDEO) Accident produs pe ploaie, cu o Lada fără ABS, care derapează în timpul frânării, lângă Stăuceni

12 Aprilie 2023, 10:07
Redacţia PiataAuto.md
Un accident neobişnuit s-a produs ieri seară pe traseul M2 lângă comuna Stăuceni, din municipiul Chişinău, cu o Lada 2106 care a încercat să frâneze intens în condiţii de ploaie, dar, în lipsa unui sistem ABS şi probabil a forţelor diferite de frânare a roţilor, a derapat şi a ajuns în faţa unui microbuz care circula pe banda de alături.
Accidentul a avut loc la nodul rutier din apropiere de Cricova, un nod rutier proiectat prost încă din perioada sovietică. Cele două rampe care urcă pe traseul M2 înainte de sensul giratoriu fie nu au deloc bandă de accelerare, fie au o bandă foarte scurtă, cum e cazul rampei pe care urcă şi autorul filmării, care avea camera de bord în maşina sa. Astfel, şoferii care circulă cu viteză de traseu, sau chiar cu 40-50 km/h, se pomenesc brusc pe banda din dreapta din cele două benzi ale traseului M2/R6, fiind nevoiţi să frâneze brusc ca să cedeze trecerea, sau, dacă nu frânează, creează obstacole neaşteptate pentru cei ce circulă pe traseul cu prioritate M2.
În mod normal, la sfârşitul unei asemenea rampe, fie trebuia să existe o bandă mai lungă de încadrare, fapt care aici nu poate fi construit decât lărgind podul cu încă o bandă, fie un indicator STOP, cu repetiţie de 2-3 ori pe parcursul rampei cu menţionarea distanţei care a mai rămas până la indicator şi linia de stop. Situaţia e şi mai gravă la cealaltă rampă de urcare, unde nu există practic deloc o bandă de încadrare.
Ei bine, şoferul de Lada circula pe banda dreapta, pe traseul M2/R6, iar în faţa sa circula o Skoda Octavia. În faţa Skodei au o ieşit de pe rampă pe banda dreaptă a traseului M2 două maşini — o Kia şi încă un autoturism greu identificabil din imagini. Skoda Octavia a frânat, astfel, având obstacolul în faţa sa şi neavând viteză foarte mare. A frânat şi Lada 2106 în spatele Skodei, dar, deşi şoferul din Lada nu pare să întoarcă volanul, maşina derapează spre stânga şi abia după asta şoferul din Lada încearcă să contracareze derapajul întorcând volanul spre dreapta. În lipsa unui sistem ABS, însă, maşina continuă să alunece şi un microbuz de pe banda alăturată o loveşte din plin.
Din fericire, cei doi oameni din Lada par să fi scăpat fără răni grave, doar cu nişte lovituri la cap în momentul impactului. La fel, nu a fost rănit nici şoferul sau pasagerul din dubiţă. Şoferul Skodei a oprit, deşi nu a fost implicat direct în accident, cei care conduceau maşinile din faţă nu au mai oprit, dar e posibil nici să nu fi observat accidentul.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,603
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!