(VIDEO) Acesta e noul McLaren 750S, cel mai uşor şi puternic model construit vreodată de marca britanică

26 Aprilie 2023, 10:07
Ilie Toma
Marca britanică McLaren a lansat astă noapte cel mai puternic şi mai uşor model existent vreodată în gama sa. Într-o lume a maşinilor care devin tot mai grele, e intrigant să auzim că un producător de supercar-uri n-a adăugat doar mai multă putere într-un nou model, ci şi l-a făcut mai uşor, simţitor mai uşor decât concurenţa. De fapt, cei de la McLaren spun că noul 750S este cu 193 kg mai uşor decât cel mai apropiat concurent al modelului!
Masa „uscată” a maşinii, adică fără ulei şi alte lichide necesare funcţionării — menţionată de obicei drept reper de producătorii italieni de supercar-uri — este de doar 1.277 kg. Dacă ar fi să luăm în calcul maşina cu uleiuri şi 90% benzină în rezervorul de 72 de litri, conform standardului DIN, ar rezulta 1.389 kg, din câte înţelegem din comunicatul celor de la McLaren, ceea ce e oricum cu 30 kg mai uşor decât modelul anterior, McLaren 720S coupe.
Noul McLaren 720S a debutat în două caroserii — coupe şi spider — iar decapotabila e cu doar 49 kg mai grea decât coupe-ul, cântărind 1.326 kg în formă „uscată”.
Această greutate redusă e atinsă datorită scheletului monococ, realizat din fibră de carbon, dar şi a grijii pentru fiecare kilogram care poate fi economisit, peste tot. Noile jante cu 10 spiţe sunt cele mai uşoare puse vreodată pe vreun McLaren, contribuind la scăderea cu 13,8 kg a masei totale. Cadranele de bord sunt mai uşoare cu 1,8 kg, parbrizul e cu 1,6 kg mai uşor, scaunele cu 17,5 kg, iar amortizoarele şi arcurile cu încă 2 kg mai uşoare. Apropo, fiecare scaun scoică a ajuns că cântărească doar 3,35 kg!
Ei bine, noul McLaren 750S rămâne fidel unei reţele puritane şi-n sistemul de propulsie. Modelul e echipat cu un motor V8 biturbo de 4,0 litri, amplasat median, puterea căruia e sugerată de denumirea modelului — 750 CP.
Cuplul maxim al acestuia ajunge la 800 Nm, iar ar aceşti parametri sunt suficienţi pentru a accelera maşina de la 0 la 100 km/h în numai 2,8 secunde!
Cu pornire de pe loc, noul McLaren 750S atinge 200 km/h după numai 7,2 secunde! Iar până la 300 km/h se ajunge în mai puţin de 20 de secunde după pornire!
Vezi mai jos şi un scurt video, publicat de McLaren cu noul 750S.
0
1,501
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!