(VIDEO) Acesta e un Trabant 601 din România, deţinut şi condus de o liceană, care-l tratează cu respectul cuvenit

29 Aprilie 2023, 18:34
Redacţia PiataAuto.md
Care ar fi portretul unui proprietar de Trabant 601 din zilele noastre, pe care ni l-am imagina în primul rând? Cineva de o vârstă suficient de mare încât să fi admirat aceste maşini cel târziu prin anii 80, dacă nu chiar 60 sau 70, nu? Cineva care e nostalgic după propria tinereţe, sau după vremurile de demult? Ei bine, în România există un Trabant 601, care e deţinut şi condus de o liceană, de doar 18 ani, şi care îl înţelege profund şi-l tratează cu respectul cuvenit.
Maşina e fabricată în anul 1981, având şi plăcuţe cu cifrele 981 pentru a marca acest fapt. Are motorul obişnuit de Trabant, în doi timpi, răcit cu aer, care, din câte spune Melania, proprietara sa, funcţionează ireproşabil până şi în traficul aglomerat din Bucureşti.
Melania spune că are şi un Porsche Cayman, dar tot la Trabant îi stă inima. Îl înţelege profund şi explică în video-ul de mai jos cu lux de amănunte toate secretele de exploatare ale acestei maşini — de la amestecul de benzină şi ulei pentru motorul de doi timp, până la modul în care funcţionează rezervorul de sub capotă şi rezerva acestuia sau modul în care se schimbă treptele de viteză cu manivela de lângă volan.
Maşina nu a fost restaurată, având încă vopseaua verde originală, de uzină, pe ea. Funcţionează impecabil, ba chiar a călătorit şi până în Bulgaria fără probleme, or, acest Trabant e membru al Retromobil România şi, fiind un automobil istoric, mai participă uneori la evenimente dedicate acestor maşini.
Melania e obişnuită şi cu condusul acestei maşini, inclusiv cu estimarea corectă a timpilor mai lenţi de demarare şi acceleraţie. Mai mult ca atât, spune că e o maşină care se conduce relaxant şi care-i place foarte mult, mai ales atunci când nu se grăbeşte.
Vezi întreg video-ul cu acest Trabant din România şi proprietara sa mai jos.
2
14,333
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!