(VIDEO) Acesta e un nou SUV lansat în India, care are 10 locuri la bord, în 4 rânduri de scaune

11 Aprilie 2023, 14:26
Redacţia PiataAuto.md
India e ţara în care periodic mai pot fi văzute premiere locale bizare, iar întrucât India a întrecut de curând China la numărul de locuitori, o maşină vândută local în acest caz înseamnă să apeleze oricum la o piaţă de peste 1,41 miliarde de locuitori. Ei bine, de curând în India a fost lansat un nou model bizar, care seamănă izbitor de mult din lateral cu Mercedes G-Class, dar are 10 locuri la bord, în 4 rânduri de scaune.
Noului model are numele de Force Citiline şi dacă denumirea îţi sună a autobuz, atunci cele 4 rânduri de scaune îl aduc într-adevăr la capacităţile unui microbuz, iar în unele ţări ai nevoie de categorie identică celei pentru condusul de autobuze ca să poţi fi la volanul unei maşini cu 10 oameni la bord.
SUV-ul are 5,12 metri lungime, deci e cam cât un GLS la lungimea totală, ampatamentul său fiind de 3,05 metri. Maşina e şi foarte înaltă, măsurând 2,03 metri înălţime, iar lăţimea e de 1,82 metri. În ciuda dimensiunilor foarte mari, Force Citilne e echipat cu roţi de 15 ţoli, care nu se mai prea întâlnesc pe maşinile noi, în special cele mai mari. Şi mai uluitor e faptul că noul SUV cu 10 locuri e echipat cu frâne cu tamburi pe puntea spate, deci e clar că siguranţa nu a fost o prioritate absolută aici. Mai mult ca atât, maşina nu are niciun airbag.
De fapt, noul Force Citiline e o reîntruchipare nouă a unui model numit anterior Trax Cruiser, prin urmare substratul tehnic e unul ce-şi are originea de prin anii 90. Motorul de sub capotă, de exemplu, e un diesel derivat dintr-o licenţă Mercedes, de 2,6 litri, cu 4 cilindri, care dezvoltă doar 90 CP şi 250 Nm. Motorul e cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte, iar puterea e transmisă doar roţilor spate, deci nu există un sistem 4x4.
Preţul în India al noului SUV cu 10 locuri porneşte de la circa 18.500 dolari SUA. În preţ e oferit şi un sistem de aer condiţionat cu guri de ventilare asigurate şi pentru pasagerii din spate, care aceştia să poată călători în condiţiile toride ale Indiei.
În video-ul de mai jos poţi vedea un nou Force Citiline abia livrat, însă e unul în dotare mai mare, cu câteva opţionale în plus la bord. Prezentatorul vorbeşte un dialect ce conţine şi cuvinte în engleză, dar poţi vedea din imagini cum arată acest nou SUV cu 10 locuri din India.
0
8,962
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!