(VIDEO) Când vede pietonul pe zebră, un şofer din Chişinău accelerează şi-l ocoleşte la limită

28 Aprilie 2023, 09:57
Redacţia PiataAuto.md
În anul 2023 atât de multe accidente sonore şi grave s-au produs pe trecerile de pietoni, încât e greu de imaginat că cineva dintre şoferii din Moldova nu a auzit despre ele. Şi parcă ar fi firesc ca aceste informaţii să ne facă pe toţi să acţionăm mai prudent în preajma trecerilor de pietoni, pentru a evita să fim implicaţi într-o nouă tragedie. Un şofer din Chişinău, însă, care că-şi fentează soarta sa şi a pietonilor, acţionând exact invers, ba chiar sporind doza de risc.
Un vizitator ne-a trimis la redacţie un video surprins ieri de camera sa de bord, la intersecţia străzii Kogălniceanu şi Bulgară. Un pieton începuse a traversa strada Kogălniceanu, era deja la jumătatea primei benzi din cele 3 şi se apropia de banda 2, în faţa unui Renault. Totuşi, şoferul din Renault nu doar că n-a frânat la trecerea de pietoni, ci a accelerat cât a putut şi a ocolit spre stânga pietonul, mai şi intrând pe banda alăturată.
Din fericire, pietonul s-a oprit la limita dintre banda 1 şi banda 2 şi a evitat un accident. Dar o asemenea manieră de condus, care nu doar că nu opreşte în faţa pietonului pe zebră, dar mai şi măreşte viteza şi mai include şi o manevră de ocolire, e cu totul de neînţeles. Şi şoferul riscă, de fapt, două sancţionări aici — cea pentru faptul că nu a acordat prioritate pietonului, dar şi una suplimentară, pentru ignorarea marcajelor de linie continuă prin schimbarea bruscă a benzii de circulaţie.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,096
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!