(VIDEO) Cum arată o Honda Accord din 1990 cu 1,6 milioane de kilometri parcurşi, care a fost cumpărată înapoi de producător

22 Aprilie 2023, 15:02
Redacţia PiataAuto.md
Honda, mai ales modelele din anii 80 şi 90, sunt cunoscute pentru fiabilitatea exemplară, când termenul de exploatare de 1 milion de kilometri era o promisiune firească pentru orice maşină cu emblema Honda pe care o cumpărai din showroom. Mai jos, însă, e o Honda Accord care a ajuns la peste 1 milion de mile parcurse, deci peste 1,6 milioane kilometri şi maşina arată atât de bine, încât e aproape de necrezut că o maşină de 33 de ani vechime, cu atâţia kilometri parcurşi, poate arăta astfel.
Proprietarul acestei maşini a fost un angajat responsabil de service-uri al Honda în SUA, care a cumpărat-o la mâna a doua, cu 74 mii mile şi a folosit-o adeseori pentru a se deplasa către alţi dealeri Honda din ţară în virtutea lucrului său. În aproximativ 30 de ani, a adunat 1,6 milioane de kilometri, deci parcurgea cam 50-60 mii km pe an. Iar când a atins 1 milion de mile, Honda i-a cumpărat maşina înapoi, pentru a o împrospăta cosmetic şi a o păstra, oferindu-i o Honda nouă în schimb.
Motorul şi cutia sunt originale, din fabrică. O singură dată maşina a trebuit transportată la service cu o platformă, la peste 1 milion de kilometri, când s-a defectat pompa de combustibil. S-a schimbat uleiul de 185 de ori la ea, deci în mediu o dată la 8.650 km, sau puţin peste 5 mii mile, nu la 15 sau 20 mii km, ba chiar nici la 10 mii, cum recomanda producătorul japonez pentru acest model.
S-au schimbat 9 curele de distribuţie, 13 seturi de plăcute, 72 de anvelope în total, 31 de schimburi de ulei în cutia de viteze!
Maşina a fost exploatată în statele din nord-est-ul SUA, proprietarul fiind original din Maine, de asta unele componente au coroziune superficială, inclusiv sub capotă, dar nu e nimic critic la ea. Honda, după ce a cumpărat-o, iar făcut doar o recondiţionare cosmetică superficială, fără vreo restaurare profundă, vrând să păstreze starea originală a unei maşini care a parcurs 1,6 milioane de kilometri. Motorul, apropo, e unul de 2,2 litri, de 4 cilindri, cu 16 valve, cu bloc de aluminiu.
Habitaclul are mici urme de uzură, dar n-ai spune niciodată că maşina asta a parcurs atât de mult!
Vezi în video-ul de mai jos o explorare în detaliu a acestei Honda Acord cu un parcurs atât de mare.
0
3,916
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!