(VIDEO) Cum arată şi cum se conduc noile dubiţe electrice Morris JE din Marea Britanie, inspirate din cele clasice

23 Aprilie 2023, 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Marea Britanie a fost iscusită în crearea dubiţelor compacte şi practice, începând cu anii 1950, iar modelele mai renumite la nivel internaţional, precum Ford Transit, au fost create tot privind atent la această nouă clasă de vehicule care se conturase atunci iniţial în Marea Britanie. Unul din cele mai simple şi practice modele britanice era Morris J-Series, iar acum o companie continuatoare a celei iniţiale, numită Morris-Commercial, vrea să renască ideea aceloraşi dubiţe, cu design retro similar, dar construite cu soluţii tehnice moderne şi cu propulsie electrică.
Noul van electric promite o autonomie de până la 250 mile în regim WLTP, ceea ce înseamnă cam 400 km, dar există câteva versiuni de autonomie şi configuraţii.
Una din ele, spre exemplu, cea albastră din video, are 4,52 metri lungime şi un volum de încărcare de 6,6 m3, cântărind 1.800 kg. Sarcina utilă ajunge la 1 tonă. Deci, masa totală rămâne sub 3,5 tone. Dar van-ul albastru din imagini e doar prototip-ul, în timp ce cel roz e modelul de pre-producţie, construit pe o platformă proprie, folosind mai multe materiale uşoare, precum fibra de carbon reciclată, ceea ce-l face mai uşor, în zona a 1,5 tone cu bateria cea mai mare şi 1,2 tone cu bateria mai mică.
Acesta are acum camere în loc de oglinzi şi display-uri la interior, cu o atmosferă demnă de zilele noastre, spun creatorii săi. Maşina e propulsată de un electromotor de 150 CP şi 235 Nm, pus pe puntea faţă,
Vor exista trei versiuni de baterie şi autonomie corespunzătoare — 40 kWh cu 240 km, 60 kWh şi 320 kWh sau 80 kWh şi 400 km autonomie.
Van-ul va costa destul de mult, însă de la 60 mii lire plus tva în sus! Deci, mult mai mult decât un Ford Transit actual sau un Mercedes Vito. Dar, creatorii acestei dubiţe electrice pun un accent foarte mare pe faptul că toate componentele vin din Marea Britanie, de la baterii la electromotor, fără surse din China. Deci, un van conceput, fabrica şi cu componente furnizate doar din Marea Britanie.
Vezi mai jos o explorare a acestuia în detaliu, dar şi o ieşire pentru condus.
0
1,608
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!