(VIDEO) Cum arată un cap tractor Volvo VNL cu apartament pe roţi, pe care-l poţi bifa când cumperi camionul în SUA

23 Aprilie 2023, 10:48
Redacţia PiataAuto.md
Un camion cap tractor, în Europa, înseamnă de obicei o cabină relativ compactă, poziţionată peste motor şi până şi cabinele premium cu cel mai mare spaţiu, pe care le poţi comanda când cumperi camionul înseamnă 27 cm în plus, în cazul camioanelor Scania din seria R şi S, de exemplu. Acest camion Volvo VNL din SUA, însă, are 396 centimetri de spaţiu în plus, ceea ce înseamnă aproape 4 metri din lungimea camionului dedicaţi doar apartamentului pe roţi!
Lăţimea acestor spaţii de pe Volvo VNL e de circa 2,4 metri, deci rezultă o suprafaţă totală de circa 9,6 metri pătraţi. Iar noi vorbim aici nu despre o lucrare custom, pe care o fac uneori unii proprietari de camioane, ci de un apartament standardizat, produs în serie pentru camioanele Volvo de către o companie din SUA, numită Ari, acest apartament numindu-se Ari Legacy II. Astfel, când comanzi camionul dintr-un showroom Volvo Trucks, poţi din start comanda la cei de la Ari şi apartamentul dorit pentru el, din cele câteva dimensiuni disponibile. Pentru că sunt produse în serie, au preţuri mult mai mici decât lucrările custom şi sunt livrate mult mai repede. Nu vin cu piele sofisticată şi iluminări multicolore la interior, dar vor oferi cu siguranţă un confort mai mult decât decent la bord.
Şi Volvo are asemenea spaţii extinse pentru cabinele sale, dar maximul ce oferă producător suedez e o lungime de 178 cm. Deci, optând pentru un apartament Ari de 396 cm, spaţiul e mai mult decât dublu.
Şi e curios să vedem cum un asemenea camion, îşi ocupă aproape toată lungimea cadrului său cu capotă, cabină cu zona de condus şi ampatamentului de 4 metri lungime, doar în spate mai rămânând un pic de loc pentru şaua de cuplare a remorcii.
Vezi cum arată un asemenea camion, din exterior şi interior, în video-ul de mai jos.
0
8,751
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!