(VIDEO) Cum e să conduci primul SUV din istoria Lamborghini, LM002, în comparaţie cu cel actual

26 Aprilie 2023, 12:30
Redacţia PiataAuto.md
Actualul SUV Lamborghini, adică Urus, a reuşit să atingă un succes fenomenal în vânzări, ajungând să cuantifice azi peste 50% din vânzările mărcii italiene. Dar, spre deosebire de Ferrari sau Maserati sau alte mărci de supercar-uri, care trebuie să se scuze pentru lansările de SUV-uri noi, percepute drept „trădare”, Lamborghini nu trebuie să o facă, pentru că a avut LM002 în istoria sa, primul său SUV, lansat încă acum 37 de ani!
Istoria lansării lui LM002 a fost curioasă şi am descris-o mai pe larg într-un articol de acum un an, dar maşina are o inginerie care pare şi azi fascinantă şi neverosimilă. Sub capotă e un motor V12, preluat de pe legendarul Countach!
Acesta are 5,4 litri şi scoate 450 CP! Imaginează-ţi cât de extravagantă suna ideea de a avea un SUV cu motor V12 şi 450 CP în anul 1986!
Ei bine, maşina era super lată, cântărea 2,7 tone la gol şi avea capacităţi de offroad avansate, în timp ce reuşea să atingă 210 km/h pe asfalt! Iar la interior maşina asigura un lux desăvârşit, un pic demodat şi atunci, cu butoane pătrăţoase şi mari, dar totuşi, demn de Lamborghini. Apropo, au fost produse doar 328 exemplare de LM002!
Autorul unui canal de YouTube a reuşit să meargă la sediul Lamborghini pentru a conduce un LM002 pe câteva trasee înguste din Italia, alături de SUV-ul actual al mărcii, Urus. A rezultat o comparaţie directă şi curioasă între două SUV-uri Lamborghini, create în două epoci diferite, la peste 30 de ani distanţă!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,472
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!